Monday, February 28, 2022

Att skriva en diskussionsuppsats

Att skriva en diskussionsuppsats



Tack för att du hjälper mig. Även om stipendier kan vara tillgängliga för utländska studenter, finns det vanligtvis väldigt få av dessa, varav de flesta bara täcker en bråkdel av kostnaden. MBA-uppsatsskrivande hjälp. Steg 4, skriva en diskussionsuppsats. Top akademiska författare redo. Din slutsats borde dock vara mer än så.





Hur man svarar på IELTS-diskussionsfrågor



Visa AWL-ord på den här sidan. Nivåer grå Nivåer orange. Visa sorterade listor över dessa ord. Alla ord du inte känner till? Använd webbplatsens inbyggda ordbok för att slå upp dem! Välj en ordbok. Wordnet VALDE båda. Diskussionsuppsatser är en vanlig form av akademiskt skrivande, skriva en diskussionsuppsats. Den här sidan ger information om vad en diskussionsuppsats är och hur man strukturerar denna typ av uppsats. Viss ordförråd för diskussionsuppsatser ges också, och det finns ett exempel på diskussionsuppsats om ämnet att studera utomlands. Många uppsatstitlar kräver att du undersöker båda sidor av en situation och avslutar med att säga vilken sida du föredrar. Dessa är kända som diskussion eller för och emot uppsatser.


I denna mening liknar den akademiska betydelsen av ordet diskutera dess vardagliga betydelse, av två personer som pratar om ett ämne från olika håll. För en diskussionsuppsats är en balanserad syn normalt viktigt. Detta gör att diskussionsuppsatser skiljer sig från övertalningsuppsatser för vilka endast en sida av argumentet ges, skriva en diskussionsuppsats. När du skriver en diskussionsuppsats är det viktigt att se till att fakta och åsikter är tydligt åtskilda. Ofta kommer du att undersöka vad andra människor redan har sagt om samma ämne och inkludera denna information med hjälp av parafrasering och sammanfattningsförmåga, samt korrekta citat. Även om strukturen för en diskussionsuppsats kan variera beroende på längd och ämne, finns det flera komponenter som de flesta diskussionsuppsatser har skriva en diskussionsuppsats allmänning.


Förutom allmänna uttalanden och examensarbetet som alla bra uppsatsinledningar innehåller, skriva en diskussionsuppsats, skribentens position kommer ofta att anges, tillsammans med relevanta definitioner. Huvuddelen kommer att granska argument för i en eller flera stycken och argument mot även i en eller flera stycken. Slutsatsen kommer att innehålla en sammanfattning av huvudpunkterna och avslutas ofta med rekommendationer baserade på vad du tycker är de viktigaste idéerna i uppsatsen. Slutsatsen kan också innehålla din åsikt om ämnet, även baserat på föregående bevis. När du sammanfattar stadierna i en diskussion eller när du presenterar dina argument kan det vara användbart att markera ordningen på punkterna eller grader av betydelse. Följande ord och fraser kan användas.


Det är viktigt i engelsk skrift, inklusive akademisk skrift, att använda synonymer snarare än att upprepa samma ord. Följande är användbara synonymer för "fördel" och "nackdel". Nedan finns ett exempel på diskussionsuppsats. Klicka på de olika områdena i de skuggade rutorna till höger för att markera de olika strukturella aspekterna i denna uppsats. Titel: Ett ökande antal studenter åker utomlands för högre utbildning. I vilken utsträckning gynnar denna utlandsstudie studenterna? De flesta ägnar cirka femton år av sitt liv till utbildning, från grundskola till universitetsstudier. Tidigare hade studenterna bara möjlighet att studera i sitt eget land.


Nuförtiden är det dock allt lättare att studera utomlands, särskilt på högskolenivå. Högskoleutbildning, även kallad eftergymnasial utbildning, är studietiden skriva en diskussionsuppsats universitet. Som den sista aspekten av skolgången innan en person börjar sitt arbetsliv, är det utan tvekan det viktigaste steget i utbildningen. När du var där skriva en diskussionsuppsats några otvivelaktiga fördelar med denna trend, såsom språkmiljön och förbättrade sysselsättningsmöjligheter, det är också en betydande nackdel, nämligen de höga kostnaderna. Den första och viktigaste fördelen med utlandsstudier är språkinlärningsmiljön.


Studenter som studerar utomlands kommer inte bara att behöva hantera det lokala språket för sina studier, utan kommer också att behöva använda det utanför klassrummet för sin vardag. Dessa faktorer bör göra det relativt enkelt för sådana elever att utveckla sina språkkunskaper, skriva en diskussionsuppsats. En annan viktig fördel är anställningsbarhet. Den ökande globaliseringen gör att det finns fler multinationella företag som etablerar kontor i alla större länder. Dessa företag kommer att behöva anställda som har en mängd olika färdigheter, inklusive flytande i mer än ett språk. Studenter som har studerat utomlands borde ha mycket lättare att få jobb i den här typen av företag. Det finns dock några nackdelar med utlandsstudier som måste beaktas, den mest anmärkningsvärda är kostnaden.


Utöver resekostnaderna, som i sig inte är obetydliga, måste utlandsstudenter göra det skriva en diskussionsuppsats studieavgifter som vanligtvis är mycket högre än lokala studenters, skriva en diskussionsuppsats. Till detta kommer levnadskostnaderna, som ofta är mycket högre än i elevernas eget land. Även om stipendier kan vara tillgängliga för utländska studenter, finns det vanligtvis väldigt få av dessa, varav de flesta bara täcker en bråkdel av kostnaden. Utlandsstudier utgör därför en betydande kostnad. Sammanfattningsvis har att studera utomlands några tydliga fördelar, inklusive språkmiljön och ökade chanser till anställning utöver den största nackdelen, den tunga ekonomiska bördan. Jag tror att den här upplevelsen är värd besväret för de studenter vars familjer lätt har råd med kostnaden.


Studenter utan ett så starkt ekonomiskt stöd bör noga överväga om den höga kostnaden uppväger fördelarna att vinna. Gilla hemsidan? Prova böckerna. Ange din e-post för att få en skriva en diskussionsuppsats exempel från akademiska skrivande genrer. Nedan finns en checklista för diskussionsuppsatser. Använd den för att kontrollera ditt eget skrivande, eller få en kamrat en annan elev att hjälpa dig. Ta reda på hur du skriver övertalningsessäer i nästa avsnitt. Gå tillbaka till föregående avsnitt om olika uppsatstyper. Scrolla till toppen.


Sheldon Smith är grundare och redaktör för EAPFoundation. Han har undervisat engelska i akademiska syften sedan Ta reda på mer om honom i avsnittet om och ta kontakt med honom på TwitterFacebook och LinkedIn. Diskussionsuppsatser kräver att du undersöker båda sidor av en situation och avslutar med att säga vilken sida du föredrar. Problemlösningsuppsatser är en undertyp av SPSE-uppsatser Situation, problem, lösning, utvärdering. Att skriva en diskussionsuppsats signaler är användbara för att uppnå god sammanhållning och sammanhållning i ditt skrivande. Rapporteringsverb används för att länka dina citat i texten till den information som citeras. Skriva Läsa Tala Lyssna V ocab S dödar Frågor I nfografik Webbplatskarta Nyheter Om Hem Visa AWL-ord Prenumerera på nyhetsbrev Logga in.


Användarnamn Lösenord. Akademiskt skrivande Vad är akademiskt skrivande? Akademisk Att skriva en diskussionsuppsats Skrivprocessen Vad är skrivprocessen? Sammanhållning vs koherens Övergångssignaler Säkring Beskriva data Skriva siffror Använda komplex grammatik Skriva objektivt Skriva kritiskt Forskningsfärdigheter Söka information Utvärdera källor Citera källor Vad är referenser och citeringar? Hänvisningar i text Referensavsnitt Rapportera verb Undvika plagiat Examina TOEFL IELTS Testet Bandbeskrivningar Resurser. Prenumerera på nyhetsbrevet. AWL Ord på denna sida från den akademiska ordlistan. Ordbok Slå upp det. Skriva uppsatser Diskussionsuppsatser Med tanke på båda sidor av argumentet. Podcast laddas. För långsam? Du kan också komma åt podden genom att klicka här, skriva en diskussionsuppsats.


Det här meddelandet försvinner när podden har laddats helt, skriva en diskussionsuppsats. Generella påståenden. Definitioner, skriva en diskussionsuppsats. Rekommendation. FÅ GRATIS EBOOK Gilla hemsidan? Populära sidor i skrivsektionen Mest visade sidor. Att förklara för läsaren bevisen för den positiva sidan av frågan, med stöd, skriva en diskussionsuppsats. De viktigaste idéerna kommer oftast först. Detta kan tas upp i en eller flera stycken. Huvuddel. För att förklara för läsaren bevisen för den negativa sidan av frågan, med stöd. För att ge läsaren en kort påminnelse om huvudidéerna, samtidigt som frågan upprepas.


Står ibland också vilka idéer skribenten anser har starkast bevis. För att ge din åsikt och berätta för läsaren vad författaren anser är den bästa åtgärden att vidta, med tanke på bevisen i uppsatsen. Uppsatsen börjar med allmänna uttalanden. Definitioner ges vid behov. Uppsatsen har ett tydligt avhandlingsuttalande. En eller flera fördelsparagrafer ingår inklusive tydlig övergång, skriva en diskussionsuppsats. En eller flera nackdelar ingår inklusive tydlig övergång.


Slutsatsen innehåller en sammanfattning av huvudpunkterna.





prov på en stipendieuppsats



Därefter måste vi skriva en förklaringsmening som utökar idén. Detta förklarar för examinatorn vad vi menar eller varför så är fallet. Förklaringssats:. Detta är viktigt för att säkerställa överlevnaden för djur som hotas av tjuvjakt och förstörelse av deras naturliga miljöer. Slutligen lägger vi till ett exempel för att stödja vår huvudpoäng. Exempel mening:. Ett bra exempel på detta är det gyllene lejontamarinen från Brasilien som nästan dog ut på grund av avverkning och gruvverksamhet som förstör dess livsmiljö. Idag föds en tredjedel av vilda gyllene lejontamariner upp i fångenskap. Först skriver vi ämnesmeningen för att sammanfatta huvudidén.


Dessa är fantastiska sammanhängande enheter att använda när man skapar en direkt kontrast mellan två motsatta åsikter och de länkar ihop idéerna väl. De kan användas i de flesta IELTS-diskussionsuppsatser och hjälper dig att få ett bra betyg för sammanhållning och koherens. Å andra sidan hyser en betydande andel av djurparkerna sina djur i trånga burar med mycket lite utrymme att röra sig på eller bete sig naturligt. Nu till förklaringssatsen där vi utökar denna idé. Detta kan leda till att de blir bekymrade och deprimerade samt att de lider fysiskt av brist på motion.


En vän till mig besökte nyligen en djurpark när han var på semester utomlands och blev mycket upprörd över att se lejonen gå upp och ner i en smal, kal fålla och örnar i inhägnader så små att de inte kunde flyga. Slutsatsen är den enklaste meningen i uppsatsen att skriva men en av de viktigaste. Gå tillbaka och läs inledningen till uppsatsen eftersom detta också är en sammanfattning av uppsatsen. Den beskriver vad du ska skriva om. För att skapa en bra avslutning måste du helt enkelt parafrasera inledningen. Gå igenom den här lektionen så många gånger du behöver för att förstå den fullt ut och träna mycket på att skriva IELTS-diskussionsuppsatser från tidigare tentafrågor. Övning är det enda sättet att förbättra dina färdigheter. All nyckelinformation du behöver veta.


De 5 typerna av uppgift 2-uppsatser — Hur man känner igen de 5 olika typerna av uppsats 2-uppsatser. Förstå Task 2-frågor — Hur man snabbt och enkelt analyserar och förstår IELTS Writing Task 2-frågor. Hur man skriver en uppgift 2 Introduktion — Ta reda på varför en bra introduktion är viktig. Så här skriver du stycken i huvudtexten i uppgift 2 — Lär dig den enkla strukturen i tre delar för att skriva bra stycken i huvuddelen och även tre vanliga misstag att undvika. Hur man skriver Uppgift 2-slutsatser — Lär dig det enkla sättet att skriva den perfekta slutsatsen för en Uppgift 2-uppsats.


Upptäck också 4 vanliga misstag att undvika. Uppgift 2-märkningskriterier — Ta reda på hur du uppfyller märkningskriterierna i uppgift 2. Åsiktsuppsatser. Diskussionsuppsatser. Uppsatser för problemlösning. Uppsatser med dubbla frågor. Fullständiga detaljer Jag berömmer ditt goda arbete. Vet du vad? Jag är helt övertygad om att din webbplats och dina videor spelade en strategisk roll i min förberedelse. Jag kunde förbättra mina skrivfärdigheter tack vare den effektiva metod du tillhandahåller. Jag litade också bara på dina tips angående läsdelen och jag kunde få en 9:a! Tack så mycket. Dina förklaringar är tydliga och lätta att förstå. Hur som helst, jag tog testet för några veckor sedan och mitt resultat kom tillbaka: talar 7, lyssnar 9, läser 8.


Tack, IELTS Jacky. Om mig. Webbplatskarta. Integritetspolicy. IELTS förändrar liv. Låt oss arbeta tillsammans så att det förändrar ditt också. Copyright © IELT Jacky. All Right Reserved. IELTS är ett registrerat varumärke som tillhör University of Cambridge, British Council och IDP Education Australia. Denna webbplats och dess ägare är inte anslutna, godkända eller godkända av University of Cambridge ESOL, British Council och IDP Education Australia. Identifiera IELTS-diskussionsuppsatser 3 Vanliga misstag Uppsatsstruktur Hur man planerar Hur man skriver en introduktion Hur man skriver huvudstycken Hur man skriver en slutsats.


Diskutera båda dessa åsikter och ge sedan din egen åsikt. Diskutera båda sidor av detta argument och ge din egen åsikt. Skolbarn använder datorer i skolan mer än någonsin. Diskutera fördelar och nackdelar med detta och ge din egen åsikt. Säger inte din åsikt. Ger inte argument för båda åsikterna. Att inte utveckla båda sidor av argumentet lika. Ämnesord 2. Andra nyckelord 3. Instruktionsord. Grym — stängd: Trånga burar — nödställda djur Onaturliga miljöer De flesta djur inte hotade Djur blir ett offentligt skådespel för underhållning Användbart — skydda vilda djur: Forskningsarbete för att lära sig mer om vilda djur Avelsprogram för utrotningshotade arter Vissa arter räddas från utrotning Se vilda djur närbild inspirerar människor att vilja hjälpa till att skydda dem.


djurparker — djur i fångenskap, samlingar av vilda djur, menageri, viltpark grymt — att orsaka lidande, omänskligt skydda — skydda, bevara djur — varelser, arter. Ha meningar Var ord långa Ta 5 minuter att skriva. Vissa människor hävdar att... medan andra säger att... Det anses av vissa... medan det finns andra som tycker... Det hävdas ofta att medan andra inte håller med och tänker Parafraserad fråga: Vissa människor hävdar att djurparker hjälper till att bevara vilda varelser, medan andra säger att de är omänskliga och bör avskaffas. Det visar examinatorn att du förstår frågan. Den fungerar som en vägledning för examinatorn om vad din uppsats handlar om. Det hjälper också till att hålla dig fokuserad och på rätt spår när du skriver.


Ämnessats: Å ena sidan finns det många projekt i zoologiska parker runt om i världen där arter som står inför utrotning framgångsrikt har fötts upp i fångenskap och deras antal ökat avsevärt. Förklaringssats: Detta är viktigt för att säkerställa överlevnaden för djur som hotas av tjuvjakt och förstörelse av deras naturliga miljöer. Exempel mening: Ett bra exempel på detta är det gyllene lejontamarinen från Brasilien som nästan dog ut på grund av avverkning och gruvverksamhet som förstör dess livsmiljö. Ämnessats: Å andra sidan hyser en betydande andel av djurparkerna sina djur i trånga burar med väldigt lite utrymme att röra sig på eller bete sig naturligt. Förklaringsmening: Detta kan leda till att de blir bekymrade och deprimerade samt att de lider fysiskt av brist på motion.


Exempel mening: En vän till mig besökte nyligen en naturpark när han var på semester utomlands och blev mycket upprörd över att se lejonen gå upp och ner i en smal, kal fålla och örnar i inhägnader så små att de inte kunde flyga. Sammanfatta huvudpunkterna Ange din åsikt. Avsluta uppsatsen snyggt Länka ihop alla dina idéer Sammanfatta ditt argument eller din åsikt Svara på frågan. Som avslutning eller för att avsluta. Facebook Twitter Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp. Njut av den här sidan? Artikelsammanfattning. Medförfattare av Jake Adams Senast uppdaterad: 10 december, Referenser. Del 1. Arbeta igenom frågan för att se till att du förstår den.


Ta frågan din lärare gav dig och läs igenom den noggrant. Slå upp alla ord och fraser som du inte förstår för att få ett bättre grepp om frågan. Fastställ vad problemet är. Med frågor som DREAM Act och president Trumps ställningstaganden om politik kommer det sannolikt att förbli en central fråga. Använd auktoritativa resurser för att backa upp ditt argument, ta ställning till invandringspolitiken, fastställa om du tycker att den borde vara mer eller mindre strikt och varför. De kan hjälpa dig att bättre förstå vad de efterfrågar. Utför inledande forskning för att förstå problemet. Om du inte kan mycket om ämnet, läs lite för att förstå det bättre, börja med din lärobok om den har information om ämnet. Annars, använd internet för att undersöka ämnet för denna del, se till att välja trovärdiga källor på båda sidor av problemet.


Om din uppsats kommer att baseras på en diskussion i klassen, fråga din lärare om du kan använda klassanteckningar som primär källa. Leta efter respekterade nyhetskällor, såväl som webbplatser med ". edu" och ". gov"-tillägg. Du kan behöva leta upp information om DREAM Act eller president Trumps policy för att hjälpa dig förstå frågan, till exempel. För den här delen behöver du inte göra omfattande anteckningar, eftersom du bara försöker få en känsla för ämnet. Ta en sida i frågan för att börja beskriva din uppsats. Efter att ha läst om båda sidor noggrant, bestäm vilken position du vill ta. Skriv din position överst på ett pappersark eller högst upp i ett ordbehandlingsdokument för att börja din disposition.


Om du fick en text att basera din uppsats på, se till att texten har tillräckligt med bevis för att stödja din valda ståndpunkt. Lägg till huvudpunkterna du vill täcka i din disposition. Efter att ha tagit en sida, tänk på den första behandlingen du gjorde. Vilka huvudpunkter övertalade dig att ta den ståndpunkten? Du kan använda dem som huvudpunkterna i din uppsats. Skriv en huvudpunkt med varje romersk siffra. Du bör bara täcka 3 till 4 huvudpunkter i en relativt kort uppsats, till exempel en som är 3 till 5 sidor. Hitta forskning som stödjer dina poänger. Nu är det dags att gräva i din forskning. Gå till biblioteket eller använd ditt biblioteks akademiska databaser online.


Hitta trovärdiga resurser som du kan använda för att fastställa ditt argument. Du kan också använda högkvalitativa nyhetsartiklar om de är tillämpliga på ditt ämne. Gör anteckningar som inkluderar citat. Du kan ta handskrivna anteckningar eller använda en dator för detta. När du läser från relevanta källor, gör anteckningar allt eftersom. Skriv boktiteln eller artikelinformationen högst upp på sidan och lägg till sidnumret vid varje avsnitt du tar anteckningar om eller citerar, om tillämpligt. För en bok bör du inkludera författarens namn, redaktörens namn i förekommande fall, bokens titel, utgivningsår, utgivningsort, upplagan och titeln på bokkapitlet i en antologi av flera författare.


För en tidskrift, inkludera författarens namn, tidskriftstiteln, artikeltiteln, den digitala objektidentifieraren DOI , ISSN, publiceringsdatumet, volymen om tillämpligt , nummeret om tillämpligt och sidnumren för tidskriftsartikeln. Om du söker i en databas kan du ofta be databasen att spara denna information åt dig, men du bör inkludera identifierare i dina anteckningar. Fyll i din disposition för att avsluta planeringen av din uppsats. När du har gjort dina anteckningar lägger du till punktpunkter under varje huvudidé. Fyll i punkter för att säkerhetskopiera huvudidén, lägg till anteckningar från din forskning. Del 2. Börja med en krok som ett citat eller anekdot för att engagera läsarna. En krok är sättet du får en läsare intresserad av din uppsats. För en diskussionsuppsats kan du till exempel använda ett citat från någon vars synsätt du håller med om.


Till exempel kan du skriva följande för en uppsats om immigration, "När jag var 4 år gammal sa mina föräldrar till mig att vi skulle på en lång resa. Efter en bussresa tillbringade vi nätter med att gå, min pappa bar mig större delen av vägen. En dag korsade vi en flod. Den dagen markerade vår första dag i vårt nya land. Introducera ditt ämne i dina övergångsmeningar. I de kommande meningarna kommer du att gå från din krok, som är bred, till din avhandling, som är smal. När du går kommer du att ta upp huvudämnet i din uppsats för att ge dina läsare en uppfattning om vart du är på väg.


Du bör presentera båda sidor av frågan på ett neutralt sätt innan du skriver din avhandling. Arbeta på ett avhandlingsuttalande för att fastställa ditt argument. Efter dina övergångsmeningar lägger du till ditt mycket smalare avhandlingsutlåtande, som talar om för läsaren vad du planerar att argumentera för. Du kanske vill inkludera några fraser som hjälper läsaren att förstå vad du kommer att täcka som dina huvudpunkter. Del 3. Begränsa varje stycke till en idé. För att fokusera ditt papper, använd din disposition för att skapa dina stycken. För en kort uppsats kan du använda 1 stycke per huvudidé. Om du gör en längre uppsats, försök att skriva ett stycke för varje punkt under huvudpunkterna.


Om du gräver djupare kan du skapa ett avsnitt om mångfald och sedan använda ett stycke för att täcka "tar in nya kök", en annan för att täcka "för in ny konst" och så vidare. Erkänn den andra sidan av problemet. Det bästa sättet att presentera ditt argument är att diskutera den andra sidan och visa hur den står i kontrast till din ståndpunkt. Förklara det motsatta perspektivet med ett motkrav och beskriv sedan varför du tycker att din position är bättre. Du kan välja hur mycket tid och utrymme du vill ägna åt den andra sidan av frågan, till exempel en enstaka mening eller ett helt stycke. Du ska kunna stödja din position utan att målmedvetet skapa en svag position på andra sidan.


Ha hela ditt argument i åtanke när du skriver. Varje huvudidé bör ansluta till nästa, så att du i slutet har ett sammanhängande argument som läsaren kan spåra genom hela din uppsats. Att lägga till övergångar mellan avsnitt kan hjälpa läsarna att se helheten. Du kan skriva en mening som: "En ökad mångfald i vårt land för inte bara in nya kök och konst, det tar också in hårda arbetare som har nya perspektiv på gamla problem i arbetskraften. Stöd dina idéer med forskning. Använd dina anteckningar för att säkerhetskopiera dina idéer genom att citera källor medan du går. Du behöver inte citera varje mening, men du bör citera vilken mening som helst med en huvudidé som du fått från en annan källa.


Annars skriv det med dina egna ord. Du kanske vill börja stycken med ett citat från en relevant källa. Förklara eller kommentera sedan citatet och visa hur det stödjer din ståndpunkt. Du kan också använda statistik för att säkerhetskopiera din forskning. Om ett av dina argument till exempel är att invandring inte ökar brottsligheten, använd statistik för att backa upp det. Del 4. Syntetisera informationen från din uppsats. Slutsatsen bör sammanfatta det du har sagt genom hela uppsatsen, och föra dina poäng hem till läsaren. Hjälp läsaren att se hur varje huvudpoäng du gjorde fastställer din ståndpunkt och bevisar din avhandling. Även om immigration har vissa negativa effekter på ett land, på det hela taget hjälper det att låta människor från andra länder komma in till att väcka nya idéer och göra landet till en bättre och mer intressant plats att bo på.


Istället för att vara en dränering för samhället är invandrare motiverade att arbeta hårt och våra medborgare kan bara dra nytta av att lyssna på deras perspektiv. Undvik att upprepa din inledning. Många elever vill bara ta inledningen och skriva om den för avslutningen. Din slutsats borde dock vara mer än så. Den bör ge läsaren en sammanfattning av varför frågan är viktig och varför du tror att din ståndpunkt är den korrekta. Läs din uppsats för att korrekturläsa den och kontrollera flödet. När du är klar med ditt första utkast, gå igenom din uppsats noggrant. Läs den en gång för att se om den är logisk. Flödar en idé till nästa? Om det inte gör det, ta tid att fixa det genom att lägga till övergångar. Skriv om alla avsnitt som inte är tydliga.


Det kan hjälpa att läsa det högt, eftersom det saktar ner dig och tvingar dig att läsa varje ord. Visste du att du kan få expertsvar för den här artikeln? Lås upp expertsvar genom att stödja wikiHow.

No comments:

Post a Comment