Wednesday, January 19, 2022

Exempel på en sammanfattning av en uppsats

Exempel på en sammanfattning av en uppsats



Tack kittyjj. Henry David Thoreau, Michael Pollan, är bland dessa. Har du en tatuering? Om vi ​​talar om färdigheterna att sammanfatta, generalisera huvudidéerna, exempel på sammanfattande svarsuppsats, dra några slutsatser och överför det till uppsatsen med dina egna ord, sammanfattning och svarstyper av uppsatser tar den viktiga platsen här. Här är några kärnelement som gör ett svar effektfullt:.





Läs mer från Owlcation



Virginia har varit instruktör i engelska vid universitet i över 20 år. Hon är specialiserad på att hjälpa människor att skriva uppsatser snabbare och enklare, exempel på sammanfattande svarsuppsats. Introduktionsstycken: fånga läsarens uppmärksamhet och ange ditt ämne och syfte. Avslutningsstycken: ge en sista poäng och koppla tillbaka till inledningen. Nedan är ett exempel på en disposition av en studentuppsats som svarade på en artikel om mobiltelefonanvändning i bilar. Originalartikeln är det inte exempel på sammanfattande svarsuppsats, men jag har tillhandahållit en länk till en New York Times-debatt om denna fråga som är liknande. Har du en tatuering? Hur kände du att få det före och efteråt? Mbragion CC0 Public Domain via Pixaby, exempel på sammanfattande svarsuppsats.


Se den ursprungliga New York Times-artikeln: "Lives-Under My Skin: En berättelse om en mans resa mot att få en tatuering. När jag bor i centrala Texas där graderna är normala mitt i sommaren, har jag tillbringat mycket tid på vår lokala vattenpark nyligen, exempel på sammanfattande svarsuppsats. Det betyder att jag också har tillbringat mycket tid i kö vid vattenrutschbanorna och stirrat på folks ryggar, som oftare än inte är täckta med tatueringar. Jag har sett vingar, blommor, hjärtan med namn präglade på dem, ansikten med datum och "in memoriam" och. på den mest minnesvärda av alla, en bild värdig en medeltida teckning med ett stort keltiskt kors som slåss om av en demon och en ängel. Som högskoleprofessor på 50-talet är jag inte i en kamratgrupp som vanligtvis går ut och tatuerar mig på helgerna, så jag fascinerades av Chris Adrians artikel från New York Times "Under My Skin" som förklarar hans eget beslut att tatuera dig och beskriver upplevelsen i detalj.


Adrian förklarar att han bestämde sig för att tatuera sig efter att ha gjort slut med sin flickvän. Han gjorde det inte på ett fylleri, utan snarare i en anda av självreform. Eftersom han vagt önskar något andligt, avvisar han ändå sin första idé om att ha John Calvins ansikte på ryggen eftersom referensen verkar för oklar. Skulle folk tro att han hade en dålig tatuering av Calvin och Hobbs? han undrar. När han noterade att han ville ha något stort och permanent för att påminna sig själv om att vara en person som var mer ansvarsfull och mer osjälvisk, sätter sig Adrain på en stor drake som en tillräckligt hotfull varning för sig själv.


Efter fyra timmars smärta lämnar han tatueringssalongen med sin drake på ryggen, och ett visst mått av oro i själen. Han frågar sig själv: Var en så stor drake verkligen en bra idé? Varför fick han den på ryggen där han inte kan se den? Tvetydighet genomsyrar Adrians slutsatser om hans upplevelse. Även om han inte är upprymd över sin nya permanenta kroppskonst, verkar han inte vara riktigt redo att gå ut för att hitta en tatueringsborttagning direkt heller. michaeltattoo CC-BY via Flicker. Detta svar kan vara positivt, negativt eller båda. Du kan svara på ett eller flera av följande:, exempel på sammanfattande svarsuppsats.


Din avhandling svarar på frågan: "Vad tycker du om den här uppsatsen? Trots att Adrian själv inte är helt säker på sitt beslut att få en draktatuering på ryggen, är hans artikel ett övertygande argument för tatuering. Varje stycke kommer att ha en ämnesmening som är en av anledningarna till att tro på avhandlingen. Här är de fyra ämnesmeningarna jag har skrivit som en disposition för min uppsats:. Body Paragraph One: Valet av personlig erfarenhet för den här artikeln presenterar idéerna mer effektivt. För att utöka detta stycke skulle jag ge exempel på författarens användning av personliga exempel och förklara hur han gör detta effektivt.


Kroppsparagraf två: Han intresserade och fascinerade mig genom att fokusera på tanken att tatuering kan vara ett uttryck för ett andligt engagemang. Jag skulle förklara hur den här idén var ny för mig och varför den ändrade mig om tatueringar och varför folk får dem. jag skulle exempel på sammanfattande svarsuppsats lägg till exemplet från mitt eget liv då jag såg en tatuering av ett ansikte med "till minne" tillsammans med namn och datum. Kroppsparagraf tre: Människor som tatuerar sig kan ha samma blandade känslor om att bära dem som jag har om att se dem.


Hur idéer i artikeln relaterar till mina egna erfarenheter. Body Paragraph Four: Adrian drar till och med en osannolik läsare som jag in i hans upplevelse genom sina engagerande bilder, exempel på sammanfattande svarsuppsats, ärlig ton och engagerande stil. Hur skrivningen av artikeln är övertygande. Att läsa Adrians artikel om hans personliga erfarenhet av att få en tatuering kom faktiskt under huden på mig. Jag kom på mig själv att undra, för kanske första gången, om det fanns någon omständighet som skulle få mig att ta det där ödesdigra steget in i tatuerarens håla. Ännu viktigare, det fick mig att se mer sympatiskt på den tatuerade huden runt mig.


Även om jag inte är skakad i min idé att en person borde titta på några prover av konstnärens arbete innan de ger dem din hud att rita på, men jag tycker att jag nu ser tatueringar som en del av en livshistoria. Dessutom är jag nyfiken på den historien, exempel på sammanfattande svarsuppsats. Om jag blir modig nog får jag fråga tjejen nästa gång jag står i kö vid vattenrutschkanan exempel på sammanfattande svarsuppsats framför mig för att berätta om hennes tatuerade vingar, exempel på sammanfattande svarsuppsats. Nande--jag är så glad att min artikel hjälpte dig att veta vad du ska göra på din tidning. Mitt huvudmål är att hjälpa människor att känna att skrivande är något de kan göra! Jag kände verkligen för att skriva min svarsuppsats på universitetet och det här hjälpte verkligen till att lugna mig och ordna mina tankar.


Tack så mycket! Jag har nyligen startat en hemsida, info exempel på sammanfattande svarsuppsats tillhandahålla på denna sida har hjälpt mig mycket. Det kan inte finnas någon verklig frihet utan friheten att misslyckas, exempel på sammanfattande svarsuppsats. av Erich Fromm. Tack MsDora! Jag har upptäckt att denna mycket viktiga typ av uppsats ibland är svår för elever att skriva. Skönt att veta att detta hjälpte donna. Jag skrev faktiskt det här för min klass men har inte gjort det än exempel på sammanfattande svarsuppsats dem länken. Det här är häftigt! Jag planerade just en lektion idag för min 11:e klass om att svara på en artikel.


Detta är ett användbart råd. Röstade upp, fäst och delade. Tack kissayer! Jag har undervisat högskoleengelska i cirka 20 år och började skriva mitt eget material för studenter eftersom böckerna inte alltid förklarar tydligt hur man skriver olika typer av uppsatser. Jag lade upp dem på Hubpages mest för att mina nuvarande och tidigare elever skulle göra det exempel på sammanfattande svarsuppsats tillgång till dem. Så jag har verkligen blivit förvånad över det faktum att de har blivit mina bästa nav. När jag sedan gjorde Google-sökningar insåg jag varför. Det finns inte för många resurser för att förklara hur man skriver lättare.


Tack för att du delar med dig! Tack kittyjj. Jag har skrivit tidigare om detta ämne och blivit helt förvånad över att så många tittar på dessa nav. Så jag tittade på Googles sökresultat och insåg att det inte fanns många andra instruktioner på internet för den här typen av uppsats. Det är därför jag har försökt ge mer hjälp. Fantastiskt nav! Jag har många vänner som går på universitetet och som kommer till mig för att få tips eftersom jag är författare, och jag kommer definitivt att skicka dem en länk till ditt nav också! Bokmärkt och röstat upp: Så användbart! Wow, det här är ett fantastiskt nav! Mycket användbart! Jag ska lägga ett bokmärke på den och låta mina barn läsa den också. Tack för att du delar! Uppröstad och användbar!


Den här artikeln gjorde underverk för mitt självförtroende. Att läsa svarsuppsatser verkar inte vara den hemskt svåra uppgift jag en gång trodde att de var. Jag ser faktiskt fram emot att skriva dem nu eftersom jag får uttrycka mina åsikter genom hela tidningen. Den här artikeln var mycket informativ och underhållande. Innehållet var användbart och jag är säker på att det kommer till användning mycket snart! Jag tyckte om att läsa exempel på sammanfattande svarsuppsats en kille som hade andra tankar om att tatuera sig eftersom det var ett så nytt perspektiv på tatueringar, för det mesta hör vi bara folk prata i fullt förtroende. Marinbiologi. Elektroteknik, exempel på sammanfattande svarsuppsats. Datavetenskap. Medicinsk vetenskap. Handledningar för att skriva.


Scenkonst. Visuella konsterna. Studentliv. Yrkesutbildning. Standardiserade tester. Online lärande.





kunskapsuppsatser



Konkurrens bryter mot konceptet i hög grad. Jag vet att några barn som har vunnit tycker synd om de besegrade. Jag skulle stödja sådana känslor. I spelet är vinnaren en. Det gör automatiskt resten till förlorare. De besegrade barnen känner sig skamsna och förfallna. Vilken positiv förstärkning ett barn kan få av den lektionen? Alla vanliga fördelar med tävlingsidrott kan uppnås utan faktisk tävling. Jag tror faktiskt att det är samarbetet vi behöver för att lära ut mer. Med hjälp av samarbete kan barn lära sig att arbeta i team, förbättra sina färdigheter och möta utmaningar. Den amerikanska nationen är fantastisk på att tävla; konkurrens är kärnan i vår mentalitet.


Men att kunna samarbeta ger bättre resultat och får en själv att må bättre. Jag insisterar på att den enda personen vi behöver konkurrera med är oss själva. Jag tror att det kommer att räcka för ett fruktbart och givande liv. När det gäller sport skulle jag överlåta det till professionella idrottare. Små barn bör ägna sig åt fysisk aktivitet för skojs skull. Taggar: riktat sammanfattningsexempel, hur man rubricerar en sammanfattande svarsuppsats, svarsuppsatsöversikt, sammanfattnings- och utvärderingsexempel, sammanfattnings- och recensionsuppsatsexempel, sammanfattningsuppsatsexempel pdf, sammanfattande svarsuppsatsexempel, sammanfattningsuppsatsuppsats ppt, sammanfattande svarsuppsatsämnen.


Aktuella skolnyheter. HEM OM BLOGG ANNONSERA KONTAKTA OSS TIDIGARE FRÅGOR ALLA PROJEKTMATERIAL Svenska. Afrikaans Albanska Amhariska Arabiska Armeniska Azerbajdzjan Baskiska Vitryssiska Bengaliska Bosnien Bulgariska Katalanska Cebuano Chichewa Kinesiska Förenklad kinesiska Traditionell Korsikanska Kroatiska Tjeckiska Danska Holländska Engelska Esperanto Estniska Filippinska Finska Franska Frisiska Galiciska Georgiska Tyska Grekiska Gujarati Hindi Haiti Kreolska Indonesiska Himong Isländska Himong Isländska Himong Isländska Himong Kannada Kazakiska Khmer Koreanska Kurdish Kurmanji Kirgizistan Lao Latin Lettland Litauiska Luxemburgska Makedonska Malagasy Malay Malayalam Maltesiska Maori Marathi Mongoliska Myanmar Burmesiska Nepali Norska Pashto Persiska Polska Portugisiska Punjabi Rumänska Ryska Samoan Skotska Gaeliska Serbiska Sesotho Shona Slovenska Slovenska Slovenska Slovenska Slovenska Slovenska Shona Slovenska Slovenien turkiska ukrainska urdu uzbekiska vietnamesiska walesiska xhosa jiddisch Yoruba Zulu.


Sammanfattningssvar Uppsatsexempel och organisationsformat Arkiverad i utbildning av TMLT Editorials den 18 maj, inledningsstycken: fånga läsarens uppmärksamhet och ange ditt ämne och syfte. Avslutningsstycken: ge en sista poäng och koppla tillbaka till inledningen. Nedan är ett exempel på en disposition av en studentuppsats som svarade på en artikel om mobiltelefonanvändning i bilar. Den ursprungliga artikeln är inte online, men jag har tillhandahållit en länk till en New York Times-debatt om denna fråga som är liknande. Har du en tatuering? Hur kände du att få det före och efteråt?


Mbragion CC0 Public Domain via Pixaby. Se den ursprungliga New York Times-artikeln: "Lives-Under My Skin: En berättelse om en mans resa mot att få en tatuering. När jag bor i centrala Texas där graderna är normala mitt i sommaren, har jag tillbringat mycket tid på vår lokala vattenpark nyligen. Det betyder att jag också har tillbringat mycket tid i kö vid vattenrutschbanorna och stirrat på folks ryggar, som oftare än inte är täckta med tatueringar. Jag har sett vingar, blommor, hjärtan med namn präglade på dem, ansikten med datum och "in memoriam" och. på den mest minnesvärda av alla, en bild värdig en medeltida teckning med ett stort keltiskt kors som slåss om av en demon och en ängel. Som högskoleprofessor på 50-talet är jag inte i en kamratgrupp som vanligtvis går ut och tatuerar mig på helgerna, så jag fascinerades av Chris Adrians artikel från New York Times "Under My Skin" som förklarar hans eget beslut att tatuera dig och beskriver upplevelsen i detalj.


Adrian förklarar att han bestämde sig för att tatuera sig efter att ha gjort slut med sin flickvän. Han gjorde det inte på ett fylleri, utan snarare i en anda av självreform. Eftersom han vagt önskar något andligt, avvisar han ändå sin första idé om att ha John Calvins ansikte på ryggen eftersom referensen verkar för oklar. Skulle folk tro att han hade en dålig tatuering av Calvin och Hobbs? han undrar. När han noterade att han ville ha något stort och permanent för att påminna sig själv om att vara en person som var mer ansvarsfull och mer osjälvisk, sätter sig Adrain på en stor drake som en tillräckligt hotfull varning för sig själv. Efter fyra timmars smärta lämnar han tatueringssalongen med sin drake på ryggen, och ett visst mått av oro i själen.


Han frågar sig själv: Var en så stor drake verkligen en bra idé? Varför fick han den på ryggen där han inte kan se den? Tvetydighet genomsyrar Adrians slutsatser om hans upplevelse. Även om han inte är upprymd över sin nya permanenta kroppskonst, verkar han inte vara riktigt redo att gå ut för att hitta en tatueringsborttagning direkt heller. michaeltattoo CC-BY via Flicker. Detta svar kan vara positivt, negativt eller båda. Du kan svara på ett eller flera av följande:. Din avhandling svarar på frågan: "Vad tycker du om den här uppsatsen?


Trots att Adrian själv inte är helt säker på sitt beslut att få en draktatuering på ryggen, är hans artikel ett övertygande argument för tatuering. Varje stycke kommer att ha en ämnesmening som är en av anledningarna till att tro på avhandlingen. Här är de fyra ämnesmeningarna jag har skrivit som en disposition för min uppsats:. Body Paragraph One: Valet av personlig erfarenhet för den här artikeln presenterar idéerna mer effektivt. För att utöka detta stycke skulle jag ge exempel på författarens användning av personliga exempel och förklara hur han gör detta effektivt.


Kroppsparagraf två: Han intresserade och fascinerade mig genom att fokusera på tanken att tatuering kan vara ett uttryck för ett andligt engagemang. Jag skulle förklara hur den här idén var ny för mig och varför den ändrade mig om tatueringar och varför folk får dem. Jag skulle sedan lägga till exemplet från mitt eget liv då jag såg en tatuering av ett ansikte med "till minne" tillsammans med namn och datum. Kroppsparagraf tre: Människor som tatuerar sig kan ha samma blandade känslor om att bära dem som jag har om att se dem. Hur idéer i artikeln relaterar till mina egna erfarenheter. Body Paragraph Four: Adrian drar till och med en osannolik läsare som jag in i hans upplevelse genom sina engagerande bilder, ärliga ton och engagerande stil.


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Mycket ofta krävs att studenter utför olika akademiska uppgifter under sin utbildningsprocess, såsom att skriva en analys, avhandling, forskningsartiklar, olika artiklar och uppsatser, etc. För många studenter är att skriva en uppsats en chans att visa sina förmågor som författare, äktheten och fräschheten i deras tänkande. Om vi ​​pratar om färdigheterna att sammanfatta, generalisera huvudidéerna, dra några slutsatser och överföra det till uppsatsen med dina egna ord, tar sammanfattningar och svarstyper av uppsatser den viktiga platsen här. Sammanfattningen är en förkortad version av textpresentation. Sammanfattningens nyckelfunktion är att förmedla ämnet och huvudidéerna hos författaren till artikeln, vetenskapligt eller litteraturvetenskapligt arbete, dess viktigaste teser och skillnader från andra artiklar i samma ämne.


Det är med andra ord en kombination av kort innehåll och objektiv karaktärisering av texten. Tack vare sammanfattningen får läsaren möjlighet att göra en preliminär presentation om det för honom okända arbetet eller artikeln och hitta den nödvändiga informationen i den. En bra sammanfattning bör visa artikelns särdrag när det gäller dess syfte och innehåll, nyhet, relevans och unikhet för publiken, utan att citera och återberätta författarens text. Ett svar är en kort form av skriftlig utvärdering eller kritik av arbetet som innehåller slutsatser och kommentarer från personen från publiken. Svarets kärnfunktion är att fånga publikens uppmärksamhet på de viktigaste punkterna och frågorna i ett visst verk, ge en objektiv bedömning av författaren och lämna ett eget intryck.


Ett starkt svar analyserar de idéer du håller med eller inte håller med om, och bestämmer de starka och svaga platserna i uppsatsen i enlighet med logik, stil, textorganisation och kvaliteten på ett avhandlingsuttalande och stödjande exempel. Till skillnad från granskning ger svaret en generell beskrivning av arbetet utan en detaljerad analys, men innehåller praktiska tips. För att kunna skriva en effektiv sammanfattning eller svarsuppsats är det viktigt att eleverna har en god förståelse för materialet de arbetar med, så det är värt att överväga stadierna i arbetet med texten.


Det finns följande steg:. Det finns följande krav på strukturen och innehållet i sammanfattnings- och svarsuppsatser:. Fixx kritiserar de som pratar om att springa som om det vore en religion. Författaren hävdar att det finns en uppenbar och betydande skillnad mellan dessa två sysselsättningar. Löparen, observerar han, är intresserad av sig själv och springer för sin egen förbättring och tillfredsställelse, medan traditionell religion har att göra med "att bry sig om andra människor, eller med medkänsla eller med självuppoffring" Medan Fixx håller med om att löpning är värdefullt. hobby, avslutar han ändå sin artikel med en vädjan till läsaren att acceptera att springa för vad den kan göra, men att inte blanda ihop denna sport med mer andliga och etiska aktiviteter. Fixx försöker övertala läsaren att inte överdriva fördelarna med löpning.

No comments:

Post a Comment