Thursday, January 6, 2022

Essä om Indiens kultur

Essä om Indiens kultur



Hinduismen har ingen standard ortodox form. Essä om Indien 2. Kailasa-templet i Ellora ristades ur fast sten på 800-talet. Här kan vi se kultur inom allt som dans, mode, artisteri, uppsats om Indiens kultur, musik, beteende, sociala normer, mat, arkitektur, klädsel etc. Detta ämne involverar ett rikligt antal information eftersom det är nästan obegränsat.





Beräkna ditt pris



Hem » Indisk kulturuppsats. Indiens kultur indikerar tankar, övertygelser, seder och socialt beteende hos människorna i samhället; antyder det uppsats om Indiens kultur hur människor lever i samhället. I den här artikeln Essay on Indian Culture hade vi tillhandahållit uppsatserna i olika ordgränser, som du kan använda efter dina behov:. De väsentliga komponenterna i den indiska kulturen är gott uppförande, artighet, anständig kommunikation, värderingar, övertygelser, värderingar etc. Den rikedom av solidaritet mellan människor med olika kulturer och traditioner har gjort Indien till ett unikt land. Människor med olika religioner skiljer sig åt i sitt språk, mattraditioner, ritualer osv. Indiens nationella språk är hindi, även om det har cirka 22 officiella språk i Indien i dess olika stater och territorier och andra språk talas dagligen.


Enligt historien har Indien erkänts som födelseplatsen för religioner som hinduism och buddhism. Indiens stora befolkning tillhör hinduismen, andra former av hinduism är shaivism, shaktism, vaishnavism, etc. Indisk kultur har vunnit enorm popularitet över hela världen och anses vara den äldsta och mycket intressanta kulturen i världen. Människor från olika kulturer och traditioner som bor här är socialt beroende av varför det finns starka band i mångfalden av religioner. Människor föds in i olika familjer, kaster, subkaster och religiösa samfund lever i fred och återhållsamhet i en grupp.


De sociala banden för människorna här är långvariga; alla har en bra känsla för sin hierarki och en känsla av respekt, respekt och rättigheter gentemot varandra. Människor i Indien är mycket hängivna sin kultur och kan goda sätt att upprätthålla sociala relationer. Olika religioner folk har sin egen kultur och tradition i Indien, de har sin festival och mässa och de firar enligt sina ritualer. Människor följer en mängd olika matkulturer som vispat ris, bröd ole, bananchips, poha, potatis papad, puffat ris, upma, dosa, idli, socker, etc.


Människor från andra religioner har olika mat som seviyan, biryani, såsom tandoori, bockhornsklöver, etc. Indien är ett rikt land av kulturer där människor lever i sitt eget lärande, och vi respekterar vår indiska kultur väldigt mycket. Kultur är allt, med andra idéer, seder, sätt att hantera, konst, hantverk, religion, matvanor, mässor, festivaler, musik och dans är en del av kulturen. Indien är ett stort land med en hög befolkning där människor från olika kulturer lever med en unik kultur. Några av de stora religionerna i landet är hinduism, kristendom, uppsats om Indiens kultur, Islam, buddhism, jainism, sikhism och zoroastrianism. De observerar och följer olika uppsats om Indiens kultur och traditioner enligt deras respektive religioner.


Vi firar våra högtider enligt deras egna ritualer, håller fasta, badar i Ganges heliga vatten, tillber och ber till Gud, sjunger rituella sånger, dansar, äter en utsökt middag, klär färgglada uppsats om Indiens kultur och gör många aktiviteter. Vi firar också några nationella festivaler genom att blanda olika sociala evenemang som Republic Day, Independence Day och Gandhi Jayanti. I olika delar av landet firar människor av olika religioner sina högtider med stor entusiasm och iver. Vissa evenemang som Gautam Buddha Buddha PurnimaLord Mahavirs födelsedag Mahavir Jayantiuppsats om Indiens kultur, Guru Nanak Jayanti Guruparvaetc. hyllas gemensamt av människor från många religioner. Indien är ett land känt för sina olika kulturdanser som klassiska Bharat Natyam, Kathak, Kathakali, Kuchipudi och folklore per region.


Punjabiserna njöt av Bhangra, Gugrati njöt av Garba, Rajasthanis njöt av Ghoomar och assameserna njöt av Bihu, medan Maharashtrian njöt av Lavani. Indien är ett land med rik kultur och arv där människor har mänsklighet, tolerans, enhet, sekularism, starka sociala band och andra goda egenskaper. Indien är ett land med stora legender där stora människor föddes och fortfarande inspirerande personligheter, inspirerar oss. Han berättade för oss att alla människor på denna jord är hungriga efter kärlek, respekt, omsorg och respekt; om du ger dem alla, så kommer de säkert att följa dig. Gandhiji trodde alltid på icke-våld och faktum är att han en dag lyckades få Indien självständigt från brittiskt styre.


Indien är inte ett land av skilda män och kvinnor, kaster och religioner, men det är ett land av enhet där människor av alla led och trosuppfattningar lever tillsammans. Människor i Indien är moderna och följer alla förändringar enligt den moderna eran, men de är fortfarande i kontakt med sina traditionella och kulturella värderingar. Det sociala systemet i Indien är fantastiskt där människor fortfarande lämnar i en stor gemensam familj med farföräldrar, farbröder, mostrar, farbröder, tau, kusiner, systrar, etc. Därför föds människor här uppsats om Indiens kultur deras kultur och tradition. Lära sig uppsats om Indiens kultur. Indien är den äldsta civilisationen i världen där människor fortfarande följer sin uråldriga mänskliga kultur. Kultur är hur vi behandlar andra, hur mjuka vi reagerar på saker, vår förståelse för värderingar, moral, principer och övertygelser.


Därför behandlar varje barn här andra väl, eftersom han redan visste om föräldrars och morföräldrars kultur. Här kan vi se kultur i allt som dans, mode, artisteri, musik, beteende, sociala normer, uppsats om Indiens kultur, mat, arkitektur, klädsel etc. Indien är en stor smältdegel med olika föreställningar och metoder som födde olika kulturer här. Ursprunget till olika religioner här är gamla med cirka fem tusen år, och man tror att hinduismen uppsats om Indiens kultur från Veda.


Alla hinduiska skrifter är skrivna på det heliga sanskritspråket; man tror också att jainismen har forntida ursprung och funnits i Indusdalen. Buddhism är en annan religion som har sitt ursprung i landet efter Lord Gautama Buddhas lära. Kristendomen fördes senare hit av fransmän och britter som regerade under en lång tid i nästan två århundraden. På så sätt har olika religioner sitt ursprung i antiken eller på något sätt förts in i detta land. Men människor av alla religioner lever här i fred utan att påverka deras ritualer och övertygelser, uppsats om Indiens kultur. Tidernas mångfald har kommit och gått, men ingen var så mäktig att den förändrade inflytandet från vår verkliga kultur.


Den yngre generationens kultur är uppsats om Indiens kultur kopplade till de äldre generationerna genom navelsträngen. Vår etniska kultur lär oss alltid hur vi ska bete oss bra, respektera äldre, ta hand om hjälplösa människor och ändå hjälpa behövande och fattiga människor. Det är vår religiösa kultur att hålla fast vid, dyrka, uppsats om Indiens kultur, erbjuda Ganga vatten, hälsa solen, rör vid fötterna på de äldre i familjen, gör yoga och meditation dagligen, ge mat och vatten till de hungriga och handikappade. Läs också 1. Essä om Indien 2. Nationell integration 3. Värdeutbildning 4. Uppsats om sociala medier. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Indien står inför problemet med korruption på olika nivåer, det håller på att förstöra. Hem Uppsatstal Slogans Vanliga frågor. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Lämna detta fält tomt. Läs nästa artikel





uppsats om kulturella skillnader



Jagdishchandra Bose, Dr. Homi Bhabha, Dr. CV Raman, Dr. Narlikar etc. och stora sociala reformatorn Moder Teresa, Pandurang Shastri etc. föddes. Detta är ett land där människor lever i social enhet, det är det bästa och vackraste mitt Indien-land i världen och jag är stolt över att vara en indier. Det finns kulturell enhet i hinduiska, muslimska, sikhiska, kristna, buddhistiska och andra samhällen i Indien. Det skyddar Indien som beskyddare av Indiska oceanen, Bengaliska viken och Arabiska oceanen i söder, sydost respektive sydväst. Rig Vedic-perioden började runt B. Indien var extremt odlat och välutvecklat av B. och en gyllene period under Gupta-imperiet observerades i Indien under A. Bahadur Shah II var den siste Mughal-kejsaren, efter denna brittiska styrde Indien fick sin självständighet den 15 augusti Många religioner härstammade från Indien som hinduism, buddhism, sikh och jainism.


Islam, kristendomen och andra religioner fick också sin plats i Indien. De stora hinduiska festivalerna är Diwali, Durga Puja, Dasarra, Rakshabandhan, Holi och de stora muslimska festivalerna är Ramadan, Eid och Muharram etc. New Delhi är Indiens huvudstad och olika tunnelbanestäder är Kolkata, Mumbai och Chennai och större städer inkluderar Bangalore, Mysore, Chandigarh, Raipur och så vidare. Indiens nationella tradition är den rätta blandningen av hinduism, islam, buddhism, kristendom, sikhism och ett brett utbud av regionala kulturer.


Indien är ett sekulärt land där människor i religioner lever tillsammans med glädje och lycka. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. I denna Makar Sankranti-uppsats hade vi diskuterat Makar Sankranti-festivalen, betydelsen av Makar Sankranti och Celebration of Makar Sankranti. Festivalen i Makar Sankranti är en av de stora. Hem Uppsatstal Slogans Vanliga frågor. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Lämna detta fält tomt. Läs nästa artikel Byregeringen är i händerna på ett demokratiskt valt råd, känt som en panchayat, som leds av en bychef. Förr i tiden var praktiskt taget alla panchayatmedlemmar män från de övre kasten, vanligtvis de som ägde mest mark. Nu kräver många stater att ett visst antal kvinnor och medlemmar av schemalagda kaster ska inkluderas. Valen hålls allt oftare genom sluten omröstning. Panchayats förväntas ha ett nära samarbete med det regeringssponsrade Community Development Programme, som har delat upp hela landet i samhällsutvecklingsblock med i genomsnitt cirka hundra byar vardera. Arbetare på bynivå inom varje block är de främsta länkarna mellan regeringen och byborna. De förmedlar nyheter till byborna om utveckling som kan gynna dem och rapporterar tillbaka känslorna hos folket Concise.


Indiens konstnärliga och litterära arv är exceptionellt rikt. Dessa är från många olika åldrar. Den forntida buddhistiska kupolformade stupan, eller helgedomen, vid Sanchi började troligen av kejsaren Asoka i mitten av 300-talet f.Kr. Kailasa-templet i Ellora ristades ur fast sten på 800-talet. Det enorma, utsökt skulpterade soltemplet i Konarak är från 1200-talet och Minakshi-templet i Madurai, med sina slående yttre torn och inre Hall of 1, Pillars, från 1500-talet. Den sublima Taj Mahal i Agra byggdes på 1600-talet av Mughal-kejsaren Shah Jahan som ett mausoleum för hans favorithustru. Varje större region och religiös grupp i Indien har producerat verk av extraordinära förtjänster. Hindu- och Jainatempel är vanligtvis rikt utsmyckade av skulptur.


Måleriet är relativt mindre utvecklat, och mycket av det förflutnas arbete har fallit offer för vädret. De välbevarade, sinnliga grottmålningarna i Ajanta, från 1:a århundradet f.Kr. till 700-talet e.Kr., visar dock på stor teknisk skicklighet vid ett tidigt datum. Helt annorlunda är den lyriska och romantiska stilen i de olika skolor för miniatyrmåleri som blomstrade vid Mughals och Rajput-prinsarnas domstolar under 1500-talet och efterföljande århundraden. Modernt måleri, inspirerat av både europeiska och österländska modeller, har haft flera internationellt erkända exponenter. Klassisk indisk musik, dans och drama är nära sammanlänkade. Deras rötter går tillbaka nästan 2 år.


Deras behärskning kräver stor disciplin och intensiv träning. Precis som med arkitektur har ett antal regionala stilar utvecklats. Indiens litteratur täcker många kunskapsområden, men religiösa och filosofiska texter är särskilt många. Den förra berättar om gudakungen Ramas äventyr och ger modeller för korrekt uppförande för både män och kvinnor. Den sistnämnda, den längsta dikt som någonsin skrivits, berättar om ett stort mytiskt krig som involverade alla folk i det forntida Indien. Indisk muslimsk litteratur täcker ett brett spektrum av praktiska ämnen.


Poesin är särskilt beundrad. Kortfattad Columbia Electronic Encyclopedia, tredje upplagan. New World Encyclopedia. New York: Pelican, Modern Language Association. Faktasammanfattning Officiellt namn: Indien. Huvudstad: New Delhi. Indien: Indus, från sanskrit Sindhu som syftar på Indusfloden. Nationellt emblem: Anpassad från Sarnath Lion Capital of Asoka i Fyra lejon varav ett är doldt från insyn stående rygg mot rygg med hjul i mitten av kulramen; en tjur till höger, en häst till vänster och konturerna av de andra hjulen till höger och vänster. Orden Satyameva jayate Truth Alone Triumphs är inskrivna under hjulet i Devanagari-manuset. NATURLIGA EGENSKAPER Gränser: Kust, 3, miles 5, kilometer; landgräns, 9, miles 15, kilometer. Naturliga regioner: Himalaya; Indo-Gangetic Plain; Deccan.


Huvudområden: Himayalas, Karakoram, Vindbya, Aravalli, Satpura, västra och östra Ghats. Stora toppar: Nanda Devi, 25, fot 7, meter ; Kamet, 25, fot 7, meter ; Anai Mudi, 8, fot 2, meter. Större floder: Ganges, Yamuna Jumna, Brahmaputra, Narbada, Mahanadi, Godavari, Kaveri. Anmärkningsvärd sjö: Wular. Stora öar: Andaman, Nicobar, Lakshadweep. Klimat: Tre säsonger för större delen av landet - kalla årstider från november till februari; varm säsong från mars till juni; regnperiod från juni till oktober. FOLKET Befolkningsuppskattning: ,,; Vital statistik uppskattad frekvens per 1, befolkning: Födslar, förväntad livslängd vid födseln: män, huvudspråk: hindi officiell, engelsk officiell, telugu, bengali, marathi, tamil, urdu, gujarati, malayalam, kannada, oriya, punjabi, assamesiska.


Stora religioner: hinduism, islam, kristendom, sikhism, buddhism, jainism, zoroastrianism. STORSTADAR uppskattar Bombay 9,, Major hamn och finansiellt och kommersiellt centrum i Indien; huvudstad i delstaten Maharashtra; välkänd för bomullstextil-, film- och tryckeriindustrin; Victoria Gardens, Brabourne Stadium och Marine Drive. Delhi 7,, Indiens huvudstad; politiskt, utbildnings-, kultur- och transportcentrum; Red Fort, Central Secretariat, Parliament House, Rashtrapati Bhavan, Qutab Minar och National Gallery of Modern Art. Calcutta 4,, Stor hamn, huvudstad i delstaten Västbengalen; kulturellt, kommersiellt, religiöst, utbildnings- och politiskt centrumFel! Bokmärke inte definierat.. Madras 3,, större hamn och huvudstad i staten Tamil Nadu; utbildnings-, transport-, kulturellt och traditionellt hantverkscentrum; Indian Institute of Technology, University of Madras, Madras Government Museum, Napier Park, Marina Beach och Corporation Stadium.


Bangalore 3,, huvudstad i delstaten Karnataka; ledande kultur-, utbildnings-, industri-, publicerings- och transportcentrum i södra Indien; Vidhana Saudha, Mysore Government Museum, Lal Bagh och Hesaraghatta-sjön. Hyderabad 3,, huvudstad i delstaten Andhra Pradesh; utbildnings-, kultur-, industri-, handels- och hantverkscentrum; Char Minar, Mecca Masjid, Salar Jung Museum och kapplöpningsbanan. Ahmadabad 2,, Industriell, kommersiell, finansiell och utbildningsstad; stora bomullstextilcentret, Lake Kankaria, Gandhi Ashram, Jama Masjid, Tin Darwaza Three Gates och Ahmad Shahs grav.


Kanpur 1,, Industriell och kommersiell stad; järnvägs- och blykorsning; Kanpur University, Indian Institute of Technology, och ett hinduiskt glastempel, kantonment och Sati Chaura. Nagpur 1,, Transport-, industri-, utbildnings-, jordbruks- och kulturcentrum; British Fort, Ambajheri Tank, Bhonsla Palace, Kasturchand Park och Secretariat. Lucknow 1,, huvudstad i staten Uttar Pradesh; transport-, kommersiellt, utbildnings-, kultur- och hantverkscentrum; Hazratganj, Great Imambara, Rumi Darwaza, Residency, botaniska och zoologiska trädgårdar. Pune 1,, Utbildnings-, kulturellt, kommersiellt och industriellt centrum; Empress Gardens, Wellesley Bridge, Deccan College, Statue of Shivaji och Shanwar Wada Saturday Palace.


EKONOMI Huvudsakliga jordbruksprodukter: grödor – sockerrör, ris, vete, majs, durra, hirs, mango, bananer, apelsiner, citroner, limefrukter, äpplen, oljefrön, baljväxter, kokosnötter. Boskap – nötkreatur, getter, vattenbufflar, får. De viktigaste gruvprodukterna: kalksten, järnmalm, bauxit, mangan, krom, zink, koppar, bly, guld, diamanter, kol, råolja, naturgas. Huvudsakliga tillverkade produkter: cement, färdigt stål, stålgöt, raffinerat socker, gödningsmedel, papper och kartong, cyklar, motorcyklar och skotrar, bomullstyg. Utrikeshandel: Import 59 procent, export 41 procent. Huvudimport: eldningsolja och raffinerade petroleumprodukter, kemikalier, gödningsmedel, järn och stål, maskiner, vegetabiliska oljor, rådiamanter, transportutrustning, elektriska maskiner, livsmedel.


Huvudexport: Hantverk, verkstadsvaror, te, fisk, frukt och grönsaker, kaffe, textilgarn och tyger, kläder, läder, ädelstenar och halvädelstenar, järnmalm, vägmotorfordon, konstverk, tobak, järn och stål. Chief Trading Partners: USA, Storbritannien, Japan, Tyskland, Saudiarabien. UTBILDNING Offentliga skolor: Lägre grundskoleåldern är gratis i hela Indien; sekundär ålder är gratis i de flesta områden. Obligatorisk skolålder: Från 6 till 14 i alla stater utom Nagaland och Himachal Pradesh. Läskunnighet: 52 procent. Ledande universitet: Mer än ; Calcutta, Bombay, Madras, Allahabad, Benaras Hindu, Mysore, Patna, Osmania.


Anmärkningsvärda bibliotek: Central Secretariat Library, New Delhi; National Library, Calcutta; Indian Council of World Affairs Library, New Delhi, Khuda Bakhsh Oriental Public Library, Patna. Anmärkningsvärda museer och konstgallerier: Prince of Wales Museum of Western India, Bombay; Birla Industrial and Technological Museum, Calcutta; Indian Museum, Calcutta; National Gallery of Modern Art, New Delhi; Government Museum and National Art Gallery, Madras. Konstitution: Gäller jan. Statschef: President; vald av valhögskolan, 5-årsperiod. Regeringschef: Statsminister. Lagstiftande församling: Parlamentet: Statsrådet Rajya Sabha består av högst ledamöter valda för 6 år; Folkets hus Lok Sabha består av högst medlemmar som väljs på 6 år. Verkställande direktör: President, vicepresident och ministerråd som leds av premiärministern för att ge presidenten råd; högsta befäl över försvarsstyrkorna ligger hos presidenten.


Rättsväsendet: Högsta domstolen; slutlig myndighet med förbehåll för bestämmelserna i konstitutionen; en överdomare och högst 17 andra domare utsedda av presidenten; medlemmar innehar ämbeten tills åldern Övriga – High Courts, Courts of Session, Courts of Magistrates. Politiska divisioner: 25 stater; 6 fackliga territorier; 1 nationellt huvudstadsområde Delhi. Röstbehörighet: 21 år. Till en början, när britterna försökte ta kontroll över Indien, möttes de av... Det finns många olika religioner i världen idag. I Asien är buddhismen och hinduismen... Renässansen var början på politiska institutioner med en kommersiell ekonomi och uppmuntran... Stäng menyn Uppsatsämnen. Relaterade essäer Vad definierar framgång i indisk kultur?


Indiens kultur är ett resultat av år av rikt arv och mångfald.

No comments:

Post a Comment