Monday, March 7, 2022

Zora neale hurston uppsats

Zora neale hurston uppsats



Zora Hurston använder symbolik för att tillskriva djupare mening i föremål och händelser som inträffar i novellen, zora neale hurston uppsats. Hennes tillämpning av litterära anordningar gör vilken litteratur som helst intressant och därav hennes popularitet inom konstverk Zora neale hurston uppsats och Sollors Jag tyckte att den här historien var väldigt intressant och bra att läsa. De vet att han slår Delia tillräckligt för att "döda tre kvinnor" Mission och vision Samples Library Referral Program FAQs Kontakta oss.





Citera denna sida



Robin Miles berättar detta zora neale hurston uppsats med empati och en säker känsla för Hurstons litterära röst. Hon ordnar sitt tempo och anpassar sin ton på ett sätt som ger lyssnarna tillgång till författarens egenartade briljans. Att fånga Hurstons intonationer och stärka hennes olika essäer med en förståelse för författarens avsikter hjälper till att avslöja hennes betydelser och levandegöra Hurstons värld. Oavsett om det är titelberättelsen där hon hävdar att afroamerikaner har varit så stereotypa i litteraturen att deras verkliga erfarenheter inte har uttryckts eller hennes kontroversiella åsikter om segregerad utbildning eller hennes detaljerade rapportering av Ruby McCollum mordrättegången, fungerar Miles berättelse.


Lyssnarna hör hennes nyanser och får en uppskattning för henne som folklorist, zora neale hurston uppsats, litterär stylist och skicklig journalist. Vinnare av AudioFile Earphones Award © AudioFilePortland, Maine [Publicerad: JANUARI], zora neale hurston uppsats. Inga algoritmer här! Vi väljer bra ljudböcker åt dig. Registrera dig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev med ljudbokskärlek från AudioFile-redaktörerna. Om du redan är med oss, tack! Klicka bara på X ovan. Hem » Recensioner » DU KÄNNER INTE OSS NEGROS OCH ANDRA ESSÄIER. Lägg till i favoriter. DU KÄNNER INTE OSS NEGROS OCH ANDRA ESSAYS Hörlurspristagare. Vinnare av AudioFile Earphones Award © AudioFilePortland, Maine [Publicerad: JANUARI] Trade Ed. Annons Annons. De senaste ljudboksrecensionerna, direkt i din inkorg. Få vårt GRATIS nyhetsbrev och upptäck en värld av ljudböcker.


Portland, ME [e-postskyddad]. AudioFile Newsletter Låt oss rekommendera din nästa fantastiska ljudbok! Tack för din registrering. Tack för att du kontaktar oss! Vår grupp kommer att granska och följa upp inom 72 timmar. Tack för visat intresse! Tillbaka Hem ×. Tack för din registrering! Vår grupp kommer att granska och följa upp snart.





vikten av att lära sig engelska uppsats



Aibileen och Minnie delade med sig av sina erfarenheter med Skeeter när hon gjorde anteckningar. Allt eftersom berättelserna fortsatte, anslöt sig fler svarta pigor för att dela sin erfarenhet av hur det var att vara en svart piga. Alla beskrev det som att fostra ett vitt barn som kommer att växa upp och vara lika arrogant som sin mamma. Skeeter började se sanningen om deras misshandel och blev påverkad att skapa medvetenhet om sina medborgerliga rättigheter. Efter de många berättelserna och influenserna kunde Skeeter ge ut sin bok. Jag tyckte den här historien var väldigt intressant och bra att läsa. Författaren inkorporerade bra detaljer som fångade läsarens uppmärksamhet.


Jag tror att temat för den här novellen är att belysa ämnet svart arv. Jag tycker att författaren uttrycker detta väl genom karaktären Dee. Även om Dee hade en attityd tror jag att hon var min favoritkaraktär förutom mamma. Hennes livshistoria kanske inte är välkänd men den visas trotsigt genom hennes berättelser. Hon kunde inte bara visa sitt liv utan också sin tro och moral i sina berättelser. Jag känner att detta är en viktig anledning till att de är så älskade eftersom folk kan känna henne i skrivandet. Min mamma berättade för mig när jag forskade, att Little Women var hennes favoritbok som flicka. Toni Morrison ville påverka andra afroamerikaner att skriva, precis som hon gjorde.


Hon sa att en ung svart person som ser henne göra vad hon gör och skriva om sin ras, och kultur kan inspirera dem att skriva om det också. Hon påverkade också litteraturen genom att skriva med självsäkerhet. Morrison hävdade att det var hennes skrivande med självsäkerhet som ledde henne till Howard University, och det som gav henne modet att skiljas från sin man Hoby, Toni Morrison påverkade människor, främst afroamerikaner, att skriva om vad de fann intresse och trygghet i, och vad som skulle hjälpa dem i deras liv.


Som ledare i Harlem-renässansen var Hurston revolutionär i att hjälpa till att skydda afroamerikanernas rättigheter. Hon var känd under Harlem-renässansen för sin kvickhet, respektlöshet och folkliga skrivstil. Hurston var dock mest känd för sina populära romaner. Var hon föddes har varit föremål för en del debatt sedan Hurston skrev om det i sin självbiografi. Hurston var också känd för att justera sitt födelseår då och då. Genom att ha en positiv relation med varandra kunde de hålla rädslafaktorn borta från huvudet och skriva boken och förhoppningsvis ändra folks åsikter om afroamerikaner. Horisonten är alltid närvarande, oavsett var du är eller vilken riktning du är vänd. Horisonten är där solen går upp och där solen går ner, vilket representerar en process som kommer full cirkel.


Dessa är alla drag av horisonten och de är alla relevanta för Zora Neale Hurstons Their Eyes ere atching God. Romanen antyder betydelsen av horisonten eftersom den börjar med den och slutar med den. I inledningen av romanen skriver Hurston: Fartyg på avstånd har varje... Citerade verk Barbeito, P. Bond, C. New York: Amistad Press, Hurston, Z. Lillios, A. Gemenskap och påverkan på individen Hur existerar individer som en del av en gemenskap och vad betyder detta för en persons individualitet? Detta är en nyckelfråga som utforskas av Zora Neale Hurston i Their Eyes ere attching God och av Carson McCullers i Ballad Of The Sad Cafe.


Zora Neale Hurston och Carson McCullers har båda en miljö som representerar samhället. I Their Eyes ere atching God är miljön verandan, medan i Ballad Of The Sad Cafe är miljön caféet. De två inställningarna representerar båda människor som existerar som en del av en gemenskap, snarare än individuellt. De två inställningarna representerar också de konflikter som uppstår eftersom människor existerar som en del av en gemenskap. Sammantaget visar Zora Neale Hurston och Carson McCullers båda konflikten som uppstår när en individ försöker anpassa sina egna behov med behoven i det större samhället. Verk Citerade Fowler, Doreen. Johnson, Barbara. Harold Bloom. New York: Chelsea, Hämtad 26 april, fördomar är dåliga faktiskt övertyga läsaren?


En buddhistisk munk, känd bland sina kamrater för det lugn och det lugn han ständigt uttryckte, fick en dag besök av en ung man. Den sistnämnde hade varit inriktad på att störa munkens frid och rykte och började attackera mästaren med en konglomerat av verbala uttryck om att även den fulaste av män skulle ha böjt sitt huvud i skam. Varje ord som kom ut ur den unge mannens mun var det ena mer färgstarkt än det andra. Och ingen anmärkning som han riktade till munken hade något annat än en nedsättande känsla för riktning. När den unge mannen fortsatte med att gestikulera livligt i ett kroppsspråk som matchade hans mest "uppriktiga" uttryckshandlingar, gjorde den buddhistiska munken inget annat än log försiktigt, vilket fick den unge mannen att bygga upp mer ånga.


Upprörd och tömd på energi gav mannen till slut upp... Verk som citeras Angelou, Maya. Hurston, Zora. Kincaid, Jamaica. Staples, Brent. Återigen ser vi en stark, självsäker kvinna i Janie. Hon är också mogen. Hattenhauer hävdar att vi kan se detta på deras sätt som Janie förstår vissa sanningar om livet. Hon säger att den "tragiska sanningen, har Janie lärt sig, är något som ingen kunde ha berättat för henne, och något hon inte kan berätta för någon" Hattenhauer. om Janie kanske förnekar sin omedelbara död, det är tydligt att hon vet att det kommer att komma till henne förr eller senare.


när hon säger till Phoeby att så många individer aldrig ser ljuset alls, vi vet att "hon ser ljuset äntligen: hennes öde är att vänta och se om Guds vilja är att ta hennes liv" Hattenhauer. Detta är ett bevis på att Janie har blivit en stark, självständig kvinna. Their Eyes ere attching God är en härlig och smärtsam berättelse om en kvinnas upptäckt av sin egen röst. Janie utvecklas som en... Citerade verk Hattenhauer, Darryl. Webbplats tillgänglig 5 april, New York: Harper Collins Publishers. SEAT: ett fall för självförsvar Litteratur spelar många roller i våra liv; den roar oss, skrämmer oss och hänför oss, men om den är väl skriven lär den oss också och ger oss en större förståelse för oss själva och den mänskliga naturen som helhet. när en författare sätter pennan på papper bör han ha en historia att berätta eller information han känner att han måste förmedla till världen i stort så att läsaren får en större förståelse för livet som omger honom.


Sweat av Zora Neale Hurston gör det väldigt bra. Delia, huvudpersonen, försöker leva ett moraliskt och uppriktigt liv och drömmer aldrig om att ta ett liv. Men för att rädda sitt eget liv måste hon dock använda självförsvar på bekostnad av sin mans liv. Efter detta tema använder Hurston religiös symbolik genom hela sin berättelse för att betona gott och ont och effekten våra val har på våra liv. Verk som citeras Borkat, Roberta F. Akademisk sökning slutförd. Harold, James. Hurd, Myles Raymond. I Novellkritik. Thomas J. Schoenberg och Lawrence J. Detroit: Gale, Literature Resource Center. Joseph F. Trimmer, Wade Jennings och Annette Patterson.


Hat Det finns ett antal gripande likheter mellan Mama i Alice Walkers novell "Everyday Use" och Delia i Zora Neale Hurstons novell "Sweat". Som sådana har de var och en en hälsosam dos av vad som kallas sunt förnuft - även om de för andra kulturer och utomstående kanske pratar och agerar som enkla, okunniga landsmän. Kanske är det denna uppfattning om de två som gör dem så tillmötesgående för andras vilja. Men den principiella likheten mellan var och en av dessa kvinnor är att hon har en tröskel för sin toleransnivå, och när den väl har nåtts agerar hon på ett sätt som motsägs av hennes enkla, rustika sätt. Det finns inhemska problem som plågar var och en av matriarkerna i sina respektive berättelser, vilket väsentligt bidrar till den punkt då de vägrar att tolerera...


Rasism Personliga anekdoter relaterade till upplevelsen av fördomar är vanligtvis det mest effektiva sättet att övertyga en publik om att det finns fördomar och att det är smärtsamt. Dessutom kopplar en effektiv författare frågan om fördomar till bredare frågor som alla läsare kan relatera till oavsett deras personliga erfarenheter. Därför är det viktigt att visa hur samhället också lider av fördomar. Afroamerikanska författare är i positionen att dela personliga anekdoter om fördomar inom ramen för vad som antas vara ett fritt, öppet och toleranssamhälle. På grund av paradoxerna i det amerikanska samhället verkar fördomar ännu mer fruktansvärda och ironiska.


Maya Angelou, Zora Neale Hurston och Brent Staples är alla afroamerikanska författare som erbjuder övertygande argument om fördomar. Maya Angelous självbiografiska essä med titeln "Graduation" handlar om hennes gymnasieexamen i en segregerad offentlig skola i Arkansas. Angelous berättelse är som andra svarta... Boston, MA: Thomson Heinle, Fördomshatt är det som att uppleva fördomar dagligen? Många, om inte de flesta, vita vet inte hur det är att vara medlem i en underklass. Det är viktigt att förstå de strukturella delarna av fördomar i ett samhälle.


Det är också viktigt att förstå hur man hanterar fördomar på ett personligt plan. Det finns många sätt att hantera fördomar. En är att slå tillbaka och rikta ilska och frustration utåt. Problemet med denna metod är att att slå tillbaka ibland innebär fysisk aggression och kan vara skadligt för dig själv och andra. En annan metod för att hantera fördomar är att internalisera känslan av underlägsenhet och komma att tro på stereotyperna och partiska övertygelser. Problemet med den här metoden är att den bara främjar fördomar och tillåter att den vidmakthålls. Dessutom kan internalisera underlägsenhet leda till problem som psykisk ohälsa och disharmoni...


pdf Hurston, Zora Neale. html Staples, Brent. män Janies livsinflytande: Logan Jody Tea Cake. Janies liv präglades dramatiskt av tre män - som alla var hennes män, vid ett tillfälle i hennes liv. Janies första make är Logan Killicks. Logan är en äldre man som blev intresserad av Janie som en följeslagare till att driva sin gård. Han letade faktiskt efter en fru som skulle hjälpa till i huset och hjälpa honom att behålla gården. Äktenskapet hade arrangerats av Janies mormor, Nanny, som hade blivit våldtagen och hade sett samma tragedi hända sin dotter. Janie var resultatet av två generationer av våldtäkter och Nanny försökte se till att... Referenser: Awkward, M. Clash of Identities Är en privat identitet en förbannelse eller en välsignelse? Är det nödvändigt eller giltigt att dölja vem du verkligen är?


Enligt "Aria: Memoir of a bilingual childhood" av Richard Rodriguez och "How it feels to be coloured me" av Zora Hurston kan det vara nödvändigt att skapa en privat identitet och lämna din offentliga identitet bakom sig, särskilt att leva, växa eller gå in i en miljö där det inte är så accepterande av kulturella skillnader, det finns förmodligen inte någon annan kultur under dessa tider som utbytesstudenterna från islamkulturen från Azerbajdzjans stat som kan relatera. I USA! Det finns en aktuell besatthet för barn att utbilda sig i USA. Azerbajdzjans delstat har gått som... Anförda verk Författarens efternamn, förnamn. Bokens titel. Ort: Förlag, År. Författarens efternamn, förnamn.


Datum för åtkomst. Vissa konstnärer, som Aaron Douglas, fångade känslan av Afrika i sina verk eftersom de ville visa sina anor genom konst. Andra, som Archibald J. Motley Jr. Dessutom kände sig några svarta amerikanska artister mer bekväma i Europa än de gjorde i Amerika. Dessa konstnärer brukade måla landskap i olika europeiska länder. De flesta av de senare blev dock utfrysta för detta eftersom många svarta politiker ansåg att de borde representera mer av sin afrikanska kultur i sitt arbete Campbell, Powell och Bailey.


Hur som helst, de flesta afroamerikanska artister under denna tidsperiod hade en likhet som band dem samman. Svartkonsten var ofta mycket färgstark och livlig; har en nästan rytmisk känsla. Detta var lämpligt... htm Beaulieu, E. Writing African-American Women: An Encyclopedia of Literature by and About Women of Color. Greenwood Press, som antropolog, när hon observerade hoodoo-praxis hos södra svarta och blev en sådan hoodoo-prästinna själv, omfamnade hon subjektivitet. Hennes perspektiv ledde också till en bättre skrivning av amerikansk historia i allmänhet eftersom det inkluderade röster från marginaliserade personer.


Verk som citeras Des Jardins, Julie. Kvinnor och det historiska företaget: den kvinnliga amerikanska historikern. University of North Carolina Press, multietnisk litteratur Fokus för detta arbete är att undersöka multietnisk litteratur och fokusera på att behandla människor som husdjur som kan manipuleras för olika ändamål. Multietnisk litteratur ger en inblick i livet för de olika författarna av denna litteratur och in i livet för olika etniska grupper och hur de ser på livet och samhället och sina erfarenheter. Undersöks i denna studie är olika författare inklusive Tupac Shakar, Dorothy West, Petry och andra. En ros växer ur betong Man kan bli förvånad över att höra att Tupac Shakar var författare till många känsliga dikter.


Efter hans död i , släppte Tupacs mamma en diktsamling med titeln "A Rose Grows From Concrete", som innehåller olika kärleksdikter bland de 72 dikterna i samlingen. Tupac skriver: Saker som får hjärtan att gå sönder. Vackra leenden Bedragande skratt Och människor som drömmer med öppna ögon Ensamma barn Obesvarade... Bibliografi Jones, SL Rereading the Harlem Renaissance: Race, Class and Gender in the Fiction of Jessie Fauset, Zora Neale Hurston och Dorothy West. Greenwood Publishing Group. Utökad akademisk ASAP. College of Alameda. University of New Mexico Press. Pengar förstör och är roten till allt ont, menar Hurston.


Långt ifrån att föra människor samman, åtrån efter pengar driver nästan två lyckliga människor isär. Det är dock viktigt att notera att, även om de inte är rika, är Missie och Joe inte fattiga. De har tillräckligt med pengar för att äta någorlunda gott, för att gå ut och äta glass och för små lyx. Hurston är noga med att notera att paret redan har sparat lite pengar för att försörja det kommande barnet. Att leva i absolut fattigdom, mitt i förtvivlan, är en helt annan sak. Det är livssituationen för titelkaraktären i "Sonny's Blues. Sonnys kärlek till musik är det som fortfarande är "bra" med honom, det som fortfarande ger honom hopp, även när han är en missbrukare.


Verk som citeras Baldwin, James. Longman, fiktion har den unika egenskapen att kunna relateras till en person oavsett dess konsekvenser för det verkliga livet. Oavsett hur bisarr en handling eller karaktär kan vara, är det meningen bakom allt som är uppenbart som gör tolkningen av berättelser unik och applicerbar på den mänskliga upplevelsen. Detta demonstreras i hög grad i en samling citat från en mängd olika berättelser som alla delar en gemensamhet: överlevnad. Oavsett hur tuffa saker och ting går, och oavsett vad livets omständigheter kan vara, är överlevnad det ultimata målet, och dessa berättelser samlar alla den filosofin på en mängd olika sätt, men alla kommer på samma lika koncept. Ingenting skapar denna föreställning om överlevnad mer än Zora Neale Hurston gör i sin berättelse "Sweat.


Afroamerikaner: Harlem Renaissance and the Black Power Movement Historien visar att Amerika har varit en nation som har sett sig själv göra några förändringar som har hänt om och om igen. Amerika är också erkänt som hemmet för de fria och de modiga. Men denna nation som anses vara vacker har inte alltid varit på detta sätt. Amerika har varit tvungen att gå igenom många upp- och nedgångar för att bli den skönhet som många tittar på idag. Rasdiskriminering hade en mycket stark roll i det amerikanska samhället.


Även om det idag finns fortfarande rasskillnader. Dessa rasskillnader är inte så illa som de var i ryggen under slaveriets dagar och efteråt. Två av huvudförklaringarna till att positiva steg har tagits i riktning mot att undanröja rasskillnader är Harlem Renaissance och Black Power Movement. Countee Cullen var en annan person som spelade en roll i Harlems renässans. Hans verk väckte kritisk uppmärksamhet vid New York University. FÄRG som var hans första diktsamling, , trycktes innan han avslutade skolan. Countee erkändes som en del av den färska generationen av nya författare som kom ut under renässansen.


Countee i , tryckte ytterligare två versböcker - The Ballad of the Brown Girl och Copper Sun - och reviderade en samling negerdiktningar som heter Caroling Dusk. Han var mottagare av Guggenheim-kamratskapet och fattade beslutet att arbeta i Paris. I Paris hittade Cullen ett sätt att leva i två år och genomgick nästan all rasdiskriminering där Lewis, Under renässansen var män inte de enda aktiva författarna utan kvinnor spelade också en stor roll. Till exempel var Zora Neale Hurston en kvinna som var känd för att vara flamboyant och en färgstark figur som väckte mycket oenighet när och var hon än kom på scenen.


Hurston var en betydande afroamerikansk kvinnlig författare av Harlem Renaissance. Hon fick också mest erkännande för prestationer och var den mest produktiva av kvinnorna under renässansen. Till skillnad från de andra författarna av renässansen, ansågs Hurston inte riktigt vara en författare av utbildning. Måttligt var hon antropolog och tränad att observera. Det är denna utbildning som gör hennes litterära bidrag så unika. Hurston utvecklade färdigheter i noggrann observation, spela in sådana observationer och presentera dem intakta för en läsande publik.


I den meningen var hon mer än bara en annan författare. Hon var också folklorist. I detta låg hennes styrka. Det var många prestationer under "rytande tjugotalet" av afroamerikaner. De utmärkte sig i alla former av konst under den tid som kallas Harlems renässans. Utan denna tidsperiod kunde vår moderna konst ha varit helt annorlunda. Harlem Renaissance Hur bidrar litteraturen till historien, och vad avslöjar Harlem Renaissance om U. Modernt U. Historik Innehåll Lärande Målinnehåll och produkt: e. Vilket historiskt innehåll kommer eleverna att veta i slutet av lektionen? I slutet av lektionen kommer eleverna att känna till den litterära betydelsen av Harlem-renässansen i ett historiskt sammanhang.


Specifikt kommer de att förstå hur de litterära strävanden som förverkligades genom Harlem-renässansen bidrog till USA:s historia när det gäller litteratur och konst. Ange med formatet Formal Objective. Historiskt tänkande Lärande Objektiv tänkande färdighet och produkt: e. Beskriv vad eleverna kommer att veta och kunna göra i slutet av lektionen relaterat till din valda historiska tänkande. Eleverna kommer att vara…. Syntes: Det här citatet liknar en kommentar Nick gör om Tom och Daisy Buchanan i F. Scott Fitzgeralds den store Gatsby: "De var slarviga människor, Tom och Daisy -- de slog sönder saker och varelser och drog sig sedan tillbaka till sina pengar eller sin enorma slarv eller vad det nu var som höll dem samman, och lät andra människor städa upp mess de hade gjort" Även om Buchanans inte är precis som Mama Elena i sina motiv, och helt olik henne i sin "vårdslöshet" eftersom Mama Elenas destruktiva impulser är kontrollerade och målmedvetna, visar båda citaten den själviskhet och mängden kontroll som karaktärerna inblandade. gillar att anstränga sig på de andra runt dem.


Citat om Dialectic Journal 2: "Varje person måste upptäcka vad som kommer att utlösa dessa explosioner för att kunna leva, eftersom förbränningen som uppstår när en av dem antänds är det som ger näring... Med tanke på att kristendomen tenderade att se historien som progressiv, och Kristi offer och händelsen där kristenheten var den ultimata toppen av tidigare civilisation, sågs det förflutna ofta som en underlägsen föregångare till nuet i ett särskilt dömande ljus - därav förföljelsen av vissa grupper som otrogna och utomstående. Det är historikern och antropologens plikt att packa upp sådana kulturella antaganden och se världen genom en mindre moraliskt grumlig och självrättfärdigande lins. Referenser Avsnitt 2: Conquest. html hans webbplats katalogiserar forskning av kända kvinnliga antropologer genom tiderna.


Den har en specifikt feministisk inriktning och beskriver forskningen som dessa kvinnor ägnade sig åt, tillsammans med deras personliga kamp för erkännande inom området. Medan de flesta människor är bekanta med Margaret Meads arbete i Samoa,... Den här webbplatsen katalogiserar forskningen från kända kvinnliga antropologer genom tiderna. Medan de flesta känner till Margaret Meads arbete på Samoa, Zora Neale Hurstons katalogisering av afroamerikansk folklore och Dian Fosse och hennes arbete med primater, har prestationerna från andra banbrytande kvinnliga antropologer ofta glömts bort. Även under 1800-talet studerade kvinnor som Alice Cunningham Fletcher andra kulturer från en objektiv antropologisk lins. Fletcher fungerade som konsult till president Grover Cleveland om "Indian Problem", studerade och spelade in indiansk musik, seder och språk, och agerade också som en förespråkare för återställandet av indiansk land.


Ellen Irene Diggs, en antropolog som studerade med W. DuBois undersökte, korrekturläste och fotnoterade DuBois verk Black Reconstruction in America. Hon var en av de första antropologerna som studerade förhållandet mellan afrikansk och kubansk historia och arv. Mary Nichol Douglas Leakey, en biologisk antropolog, hade ingen formell universitetsutbildning. Ändå upptäckte hon skallen av Proconsul africanus i Kenya, skallen av en tidig mänsklig prototyp Zinjanthropus i Olduvai Gorge i , och 3. Dessa upptäckter gav stora bidrag till förståelsen av mänsklighetens utveckling. Leakeys och andra kvinnors arbete vittnar om det faktum att även när de nekats alla möjligheter att utöva sitt hantverk, har kvinnliga antropologer använt de möjligheter de har fått för att briljera och ge stora bidrag till kunskapsutvecklingen.


Kvinnliga antropologer, som speglar deras marginaliserade plats i samhället, har också varit benägna att smälta samman social aktivism med sin disciplin. De har använt kunskap som en metod för opinionsbildning och gjort utbildning av allmänheten till ett sätt att återställa värdighet och rättvisa till marginaliserade folks sociala uppfattningar. Novell -- En kort berättelse där handlingen driver berättelsen, betydligt kortare än en roman. Exempel: "Hills like White Elephants," av Ernest Hemingway. Anspelning -- En tillfällig referens i ett litterärt verk till en person, plats, händelse eller ett annat litteraturstycke, ofta utan explicit identifiering. Det används för att skapa en ton, skapa en indirekt association, skapa kontrast, göra en ovanlig sammanställning eller föra läsaren in i en värld av referenser utanför själva berättelsens begränsningar.


The Crucible Essays. Zora Neale Hurston, en afroamerikansk författare, skildrar sin tids raskamper i ett rasistiskt, systematiskt samhälle på 1900-talet. Skriv mitt papper. Anspelning är en indirekt referens till en litterär figur, händelse eller objekt. Denna scen anspelar på hennes religiösa hängivenhet och styrkan i hennes integritet. Scenen anspelar på Bibeln när Delia har järnpanna i en position att försvara sig. Detta leder till en förändring av egenmakten i Delia som får henne att tala för sig själv och senare uppmuntrar henne att sparka ut Sykes. Detta demonstrerar temat styrka.


Zora Hurston använder symbolik för att tillskriva djupare mening i föremål och händelser som inträffar i novellen. Zora illustrerar Skyes som den onda antagonistkaraktären eftersom han är verbalt och fysiskt kränkande, otrogen och barnslig. Sykes visste att Delia är dödsrädd för ormar. När han vet detta, tar han hem en sexfots skallerorm utan att hon vet om det. Ormen symboliserar Sykes själv och hans ondskefulla egenskaper som kännetecknar honom under hela deras äktenskap. Ormen i naturen är ett rovdjur som uttryckligen har ett byte på små djur.

No comments:

Post a Comment