Monday, March 14, 2022

Lagligt blond uppsats

Lagligt blond uppsats



Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Fler relaterade tidningar. Ja, teatern var välutrustad med de senaste ljussystemen. Även om Elle kan ha haft en bättre framtid än några av hennes vänner, förblev hennes vänner känslomässigt stödjande och omtänksamma från början lagligt blond uppsats Avsluta, lagligt blond uppsats. Recension av filmen Legally Blonde Movie Essay. Därför fick manusförfattaren sin roll väl utskuren.





Skriv in ett eller flera nya nyckelord och tryck på Enter för att söka



Hem — Uppsatsprov — Underhållning — Legally Blonde — Analys och recension av filmen Legally Blonde. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. Filmen debuterade under en tid då feminismen inte var så anmärkningsvärd som den är idag; de tidiga s förkroppsligade en tid av regression till klassiska könsroller i media och populära lagligt blond uppsats. Reese Witherspoon, starten på Legally Blonde, fick världsomspännande erkännande för att ha spelat en roll som krävde mer än att sitta vid poolen i en bikini. Witherspoon blev en populär stapelvara i amerikansk kultur för sin roll som den ultraflickiga, men ändå drivna Elle Woods på sin resa till en välmående advokat.


Legally Blonde är känt för sin inspirationskomplot som övergick till en amerikansk klassiker, som trotsar blonda stereotyper för alltid. Filmen, Legally Blonde, följer den naturliga blondinen Elle Woods Reese Witherspoon som utan tvekan verkar ha världen till hands. Woods är ordförande för hennes Delta Nu-förening, också en forskare, lagligt blond uppsats, och dejtar en blivande senator i hennes broderskap lagligt blond uppsats Warner Washington. I början av filmen är det tydligt att Elle lever en livsstil av lätthet, lyx och ägnar sig åt socialt godkännande, lagligt blond uppsats. Impulsivt accepteras hon och följer Warner till Harvard Law School och planerar att förödmjuka honom med henne lagligt blond uppsats. Till skillnad från hennes vanliga tendenser till shopping och poolaktiviteter, är Elle för en gångs skull socialt ogillad på grund av hennes osofistikerade och naiva.


Senare, lagligt blond uppsats, hon får reda på att Warner har återupptänt en gammal låga med den smarta juriststudenten Vivian Kensington. En viktig bikaraktär i filmen är professor Callahan; Woods pluggar hårt och vinner och praktik för Callahan. Det perfekta tillfället erbjuder sig att visa upp hennes kunskap och tillbedjan för området i ett rättsfall. De samarbetar med Callahan och en advokat Emmett Richmond och arbetar tillsammans för att rädda en framstående träningsinstruktör som är anklagad för mord. Till slut hjälper Elle till att vinna målet, förtjänar respekt från sina kamrater och upptäcker en passande karriär för sig själv som advokat.


Warner försöker tända lågan igen med Woods och blir naturligtvis avvisad. Två år senare tar Elle Woods examen med hög utmärkelse och är vald talare vid ceremonin. Filmen avslutas med att Elle bjuds in till en av de mest prestigefyllda advokatbyråerna i Boston och slår sig ner med Emmett. Under de första minuterna av filmen presenteras vi omedelbart för huvudpersonen, Elle Woods, som är en exklusiv collegeforskare med en nära lagligt blond uppsats liv. Det är känt att hon är president lagligt blond uppsats hennes sorority och vi får en glimt av hennes systrar; de är alla praktiskt taget blonda kloner lagligt blond uppsats Elle, deltar i samma aktiviteter meningslöst, och är målade för att vara smärtsamt enkelsinnade.


Elle och hennes kvinnliga systrar ses huvudsakligen i rosa, överkommunicerar tanken att de är kvinnor; medan alla andra har mörkare, subtila färger. Washington är en lång, privilegierad vit man med en hunger efter en framgångsrik karriär inom lagligt blond uppsats en senator. Elle förväntade sig att han skulle fria; istället fick hon en smäll i ansiktet med ett plötsligt uppbrott. Som de flesta kvinnor bryter hon ihop högt och snyftar okontrollerat till den grad att det nästan blir orealistiskt. Med det sagt är det tydligt att Elle Woods inte har mycket erfarenhet av motgångar, med tanke på hennes överdådiga livsstil och hennes tendens att sola sig i godkännande från andra. Alla gillar mig. Från slut till slut är Elle bestämd på en elegant presentation vart hon än går och här ifrågasätter hon om det är hennes utseende som stängde Warner.


Biologiskt framställs män som försörjare som en huvudförutsättning för manlighet och söker ofta framträdande plats i arbetskraften för att göra det. Som nämnts tidigare är Warner Washington en man som flexar sin dominans genom att inte visa några känslor eller sårbarhet. Warner njuter av att inte känna att han är förövaren i filmen, känner inte empati, utan sätter helt enkelt kvinnor Elle i deras ställe av mindre värde som känslomässigt sköra och beroende varelser. Envis att lägga sin stolthet åt sidan visar han ingen ånger eller känslor för att rättfärdiga för Elle att han inte går miste om något utan henne. Ett vanligt tema i filmen är den traditionalistiska synen på könsroller som upprätthålls. Senare, när Elle pratar med sin mamma om att söka till juristutbildningen gör mamman en otroligt sexistisk kommentar om könsroller.


Varför ska du slänga allt det där? I U. västerländsk kultur är mycket påtaglig och det kommer inte som någon överraskning när det refereras till den i Legally Blonde. När Elle vinner praktiken från professor Callahan, är hon utsedd att utföra tanklösa och tråkiga uppgifter som inte hör till själva juridikområdet, lagligt blond uppsats. Tillsammans med de andra kvinnliga praktikanterna gör de personliga uppgifter för att tillfredsställa mannen, lagligt blond uppsats. Det verkar som om de bara fick praktikplatsen för sina stödjande och vårdande tjänster. På samma sätt sexualiseras kvinnor i filmen ibland med exponerande eller knappt några kläder. I sin artikel talar Jaimee Swift och Hannah Gould om utnyttjandet av kvinnor och flickor i populära medier, lagligt blond uppsats.


Inom de första fem minuterna av filmen minglar föreningen Delta Nu med brödraskapsmedlemmar som bär bikini medan de deltar i aktiviteter. Swift och Gould nämner också att media är enormt ansvariga för främjandet av kvinnlig sexualisering. Kvinnorna i dessa filmer som bär lite eller inga kläder lockar män och ger intrycket att de är villiga att ge upp sig själva för sexuellt nöje. Dessutom leder det publiken det lagligt blond uppsats kvinnor bär bikinis eller exponerar klädesplagg, det är okej att ta det som ett tecken på att göra omedelbara sexuella närmanden mot dem, lagligt blond uppsats. Som en obligatorisk riktlinje för att övervägas för antagning till Harvard gör hon det lagligt blond uppsats på ett naivt sätt och som bara hon skulle hitta på.


Omedelbart efteråt är antagningsnämnden djupt förälskad i videon enbart baserat på hennes utseende och accepterar henne till slut. Detta säger mycket om hur en man tänker och deras uppfattning om kvinnor som egendom. På motsvarande sätt, lagligt blond uppsats, Legally Blonde uppmuntrar heteronormativitet med både heterosexuella och de få homosexuella karaktärerna, lagligt blond uppsats. HBTQ-karaktärerna porträtteras alla i klyschiga biroller. När Elle är huvudadvokat i rättegången blir hon vän med en homosexuell poolpojke som heter Enrique. I själva verket gör det klart att hon aldrig skulle associera sig med tjejen som är Elle; det kommer inte som någon överraskning eftersom hon är oartig och egoistisk.


Filmen stigmatiserar HBTQ-gemenskapen på det mest stereotypa sättet genom att göra karaktärerna endimensionella: homosexuella män är läckra och lesbiska är fientliga. Bortsett från fläcken som hittas genom hela filmen, främjar den föreställningen att kvinnor kan göra allt män kan göra, ofta bättre. Trots de små kvinnliga rivaliteterna och dramatiken är Elle omgiven av många lojala följeslagare som vill det bästa för henne. I början av filmen ser vi att Delta Nus systrar alla stöder hennes förestående förslag. Annan lagligt blond uppsats det är när hon börjar sin resa till östkusten och ansöker om Harvard; Serena och Margot, hennes två närmaste vänner, uppmuntrade henne att hon hade vad som krävs för att bli accepterad.


När det kom till rättegången, med Elle som chefsadvokat, skulle hennes vänner vara beskyddande när hon tvivlades eller respekterades. Förmodligen tenderar män att vara mer spända när de umgås och tenderar att inte ha genomträngliga gränser med vänner; medan kvinnor är mer enhetliga och delar en högre känsla av samhörighet. Även om Elle kan ha haft en bättre framtid än några av hennes vänner, förblev hennes vänner känslomässigt stödjande och omtänksamma från början till slut. Personlig åsikt Sammantaget överraskade filmen mig med tanke på hur grundläggande och förenklad Elle Woods-karaktären gjordes för att vara. dock, lagligt blond uppsats, detta var min första tanke i den första ¼ av filmen eftersom jag inte trodde att Elle faktiskt var ett geni under allt glitter och rikedom.


Jag tror att den viktigaste lärdomen att dra från filmen är att aldrig bilda sig en åsikt förrän man verkligen blir nära personen. Om Elle Woods lagligt blond uppsats en riktig person då skulle jag anta att hon var en annan fast blondin som aldrig har upplevt kamp på grund av sin socioekonomiska status. Men jag misstog mig allvarligt och i slutet av filmen stod det klart att Ms. Elle Woods hade verkligen allt: utseendet, hjärnan och smaken, lagligt blond uppsats. HBTQ-karaktärerna var dåligt representerade och skulle inte matcha hur de karaktäriseras i det samtida samhället. Filmen fick homosexuella och lesbiska att vara väldigt smala i personlighet och nästan irriterande på hur förutsägbar deras roll var.


Jag tror att Enrique skulle ha varit en stor biroll för Elle och lagligt blond uppsats har varit någon som hon också kunde avslöja för att gilla sina flickvänner. Vår lärobok nämner att lagligt blond uppsats mellan en hetero kvinna och en homosexuell man är mycket intima, på grund av deras delade sexuella preferenser. Hela filmen kretsade kring Elle som försökte bevisa att hennes ex-pojkvän hade fel och jag tror att en homosexuell karaktär som Enrique kunde ha varit en insider för att vara till stor hjälp för Elle. Det är anmärkningsvärt att nämna det eftersom filmen debuterade i lagligt blond uppsats, för nästan tjugo år sedan får det unga vuxna som jag att tänka på hur klyschiga och cheesy karaktärerna ibland är.


Jag tror definitivt inte att filmen sammanfaller med mina egna uppfattningar om kön och kommunikation av några anledningar. En av dem är att jag aldrig skulle tänka på att se en kvinna som ett sexobjekt eller tänka på att sexualisera dem oavsett omständigheterna. Vi lever på en dag lagligt blond uppsats ålder där kvinnor fortfarande är underbetalda och undervärderade för vad de gör för samhället. Utan kvinnor, vem ska skaffa våra barn? Denna värld skulle falla sönder utan kvinnor; en värld med bara män skulle vara en utan balans och kaotisk. Jag tror att kvinnor är varelser av kärlek, tillgivenhet, lagligt blond uppsats, och empati som hjälper till att stabilisera samhället till ett tillstånd av jämvikt.


I grund och botten är jag övertygad om att kvinnor nästan är som ett stort par öppna armar som är förstående och kan hjälpa till att läka människor genom fysiska och känslomässiga trauman. Lagligt blond uppsats för män var rollerna i filmen anhängare av en patriarkal värld och det är ett samhälle som människor har förespråkat i generationer. De flesta av dem var hjärnlösa eder som ville använda kvinnor för sina egna sexuella begär eller använda dem så att de lagligt blond uppsats göra lagligt blond uppsats lura sig själva. Ett exempel på detta skulle vara när professorn försökte göra sexuella närmanden mot Elle och hon snabbt avvisade honom.


Han hade sedan modet att fråga henne om hon ville vara engagerad i juridik, och antydde att hon skulle ligga med professorn för att göra allt som krävs för att bli framgångsrik inom området. För mig är jag väldigt androgyn men jag ser mig själv som hetero. Om jag var med i filmen skulle jag bli förlöjligad för att ha både kvinnliga och manliga egenskaper. Naturligtvis anpassade jag mig aldrig till den fullständiga biologiska manliga könsrollen eller stereotypen. Jag personligen är förtjust i att vara androgyn eftersom det gör mig till mig. Till exempel antar folk att jag är gay eftersom jag håller en renrakad look och jag har en hudvårdsrutin. Allt som allt fick jag veta att jag såg hur kvinnofientliga de manliga karaktärerna var och det gjorde mig ännu mer tacksam över att jag är raka motsatsen; Jag respekterar alla oavsett sexualitet, kön, utseende eller social klass, lagligt blond uppsats.


Slutsats Legally Blonde blandar könsöverensstämmelse och trots elegant. Det slutar som en saga, med den underbara Elle Woods som finner sig en livslång passion på en advokatbyrå. Filmen innehåller anspelningar på kvinnlig sexualisering, stereotyper, kvinnohat och betydelsen av kvinnliga vänskap. Woods förvandlar sig själv från en vanlig blondin till en genustrotsande forskare med utseendet, intelligensen och smaken. Tittarna kan lära sig en hel del av filmen eftersom den talar mycket om ämnet genus och kommunikation. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat.


Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats.





ändra perspektiv uppsats



Hon har ett gäng egenskaper som en samtida kvinna borde ha; en perfekt förebild. Att ha en framgångsrik person att se upp till påverkar hennes beslut i livet. Hon är extremt flitig eftersom hon vill gå på Yale. Till skillnad från Blair slappar hon av i skolan och föredrar att festa. Hur skulle samhället se ut idag om de människorna aldrig stod upp för det de trodde på? Märket Chanel var ansvarig för att dagligen bryta modebarriärer för kvinnor. Lucy Stone utbildade sig själv och jag tror att det visar mycket om vem hon är och hur hon var en viktig förespråkare för att kvinnor skulle få rösta. Även om hon vid vissa mörkaste tider då ingen trodde att hon möjligen kunde vinna över alla.


Hon har producerat många underbara tv-program som porträtterar en stark kvinnlig huvudroll som: Grays Anatomy, Private Practice, How to Get Away with Murder och Scandal. Dessa shower representerar kvinnors makt i arbetsstyrkan. Hennes talanger är inte bara begränsade till tv, hon skrev också filmen Crossroads och The Princess Diaries 2: Royal Engagement. Hester kan ses är den underliggande kvinnliga figuren inom feminismen eftersom hon är den första kvinnan trots att hon är fiktiv som har stuckit ut från samhället. I veckor ignorerade hon förändringarna i sin kropp och försökte glömma sin korta relation med Oscar Price, hennes lynniga klasskamrat på Bluford High.


Men när Liselles kläder slutar passa och hennes bror märker hennes växande mage får hon panik. Ett graviditetstest bekräftar hennes största farhågor. Ovillig att erkänna sanningen står Liselle plötsligt inför en värld utan enkla svar. Liselle bor med sin mamma och hennes bror Brian hennes bror har ilska problem. Liselle bror Brian blev utslängd från skolan för att hans flickvän var otrogen mot honom. Och han började göra upplopp nu fick Brian gå till en annan skola som de är mamma fick jobba ett annat jobb för att betala räkningar. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Kostymerna var välgjorda för att passa pjäsen.


Användningen av färgglada kostymer förbättrade synlighet och tydlighet. Enligt min mening var rekvisitan väl representerad som krävdes i pjäsen. Användningen av en bakgrundsskärm som hela tiden ändrades för att passa olika platser i berättelsen förstärkte originalitetsfaktorn; detta lyckades fånga min koncentration i pjäsen. Även möblerna som användes var lämpliga för de olika scenerna i pjäsen. Ljudet var perfekt och tillräckligt hörbart för att följa pjäsen. Det fanns inga ekon och det lyckades hålla min uppmärksamhet på pjäsen till slutet. Ljudutrustningen säkerställde klarhet och höjde stämningen.


Användningen av musik matchade de olika händelserna i berättelsen, allt från de sorgliga stunderna till de lyckliga stunderna. Detta gjorde pjäsen lite mer intressant. I allmänhet var skådespeleriet dåligt trots att de hade högkvalitativ utrustning och trevlig lokal. Det första stora kryphålet började med karaktärerna. För att vara mer specifik saknade huvudkaraktärerna Ellen Wood och Emmenet energi respektive smartness-egenskaper; därför kom pjäsens originalitet inte till uttryck. Jag trodde inte på pjäsen på grund av dålig rollrepresentation av karaktärerna. Enligt min egen uppfattning var karaktärerna i pjäsen inte väl förberedda. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Empowerment Film Analys Legally Blonde.


Efter att hennes college-pojkvän gjorde slut. Filmen debuterade under en tid då feminismen inte var så anmärkningsvärd som den är idag; de tidiga s förkroppsligade en tid Film Analysis Legally Blonde Movie Review. Inledning Elle Woods är en vit, blond, pojkvänsbesatt, rik tjej från Hollywood vars mål är att bli antagen till Harvard Law School. Även om hon tvivlas och ifrågasätts av alla runt omkring henne, slutar hon med att vinna ett anmärkningsvärt fall och ta examen som en av Film Analysis Legally Blonde Sexism. Känner mig stressad över din uppsats? Från 3 timmars leverans. Filmrecensionsuppsatser Remember The Titans Essays Persepolis Essays The Soloist Essays Rabbit Proof Fence Essäer Donnie Darko Essäer South Park Uppsatser Popkultur Uppsatser Konsertrecension Uppsatser The Beatles Essäer.


Filtrera Valda filter. Teman Stereotyp Harvard University Misstaget Elle Woods Harvard Law School Alan Dershowitz Harvard Law Review. Topp 10 liknande ämnen 12 arga män gör rätt filmanalys Frihetsförfattare Schindlers lista Supersize Me Monster Hjälpbron Hitta Forrester.

No comments:

Post a Comment