Thursday, March 24, 2022

Essä om äppelfrukt

Essä om äppelfrukt



De odlas i kuperade områden under vintrarna. Det måste dock vara konstigt att inse att det inte krävs frön för att odla frukten, vilket beror på att äpplenas kvalitet varierar. Även om äpplena har sitt ursprung i Centralasien nära Turkestan, uppsats om äppelfrukt, det blev ganska populärt i alla länder. Apple blir moget och redo att säljas på marknader i början av höstsäsongen. Vetenskap: Det sägs att Isaac Newton den berömda vetenskapsmannen uppsats om äppelfrukt Tyngdkraften när han satt under ett äppelträd.





3 tankar om “Uppsats om mina favoritfruktäpple och dess fördelar”



Äpple är en smakrik och söt frukt. Det finns i olika färger som grönt, rött och gulaktigt eller gyllene färger. Och i allmänhet odlas äpplen i bergsområden. Och de röda eller gyllene är äpplet som äts av nästan alla. Vi borde äta äpplen dagligen eftersom det är hälsosamt för våra kroppar, eftersom det renar vårt blod och ger en lyster till vårt ansikte. Vanligtvis är gröna äpplen råa och kallas råa äpplen. I Indien finns ett stort antal äpplen i Kashmir, uppsats om äppelfrukt, och Kashmiri-äpplen är också ett av de bästa kvalitetsäpplena i Indien. De uppsats om äppelfrukt bästa äppelsorterna i Indien är Granny Smith ÄpplenOpal AppleCameo AppleGala Appleetc.


När äppeljuice ges till en sjuk eller sjuk person när det gäller dess immunförsvar, deras kropp och tar bort kroppens svaghet. Essä om äppelfrukt uppfyller behovet av järn i kroppen, och orsaken till anemi är järnbrist. Och det innehåller inte fett och natrium, vilket gör det till en hälsosam mat. Essä om ett besök på en bokmässa. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Uppsats om mina favoritfruktäpple och dess fördelar av admin 3 kommentarer Annat. Senaste uppsatsen om Apple för skolelever Innehållsförteckning. Hannan 10 juli, kl. Tack för denna bra information Svara. admin 20 juli, kl. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





jämföra och kontrastera uppsats



Vi har äpplen som övervägande är av två färger - rött och grönt. Det är lämpligt att konsumera minst ett äpple om dagen. Detta beror på att äpplen är en rik källa till vitaminer och mineraler. Flavonoider som finns i äpplet fungerar som antioxidanter. Förutom att de är mycket fibrösa hjälper de också till med bättre matsmältning. Av alla frukter som vi hittar i naturen är äpple min favorit. Denna frukt odlas mest under vinterdagarna. Äppelodling i kuperade områden är en syn. De läckra röda äpplena på träden verkar så inbjudande. Platser som Kashmir och Manali är ganska populära för sin äppelproduktion. Kvalitéerna hos äpplen som odlas i dessa kuperade områden är vida överlägsna. Jag älskar båda varianterna av äpplen. Den är rik på kostfiber som kallas pektin som förbättrar tarmrörelsen och minskar förstoppning i kroppen.


Den är rik på vitamin C. den lösliga fibern pektin som är rik på äpplen hjälper också till att minska kolesterolet i blodet. Den har en flavonoid som heter Quercetin som också hjälper till att bekämpa cancer. Äpplen är en kärnfrukt. Dess köttiga del är täckt med tunt skal och det är därför den kallas en kärnfrukt. Fröna är små och placeras på insidan i mitten av frukten. Det finns tusentals äppelsorter i världen. Men endast ett fåtal odlas för kommersiella ändamål. Ett mycket viktigt faktum om äpplen att det inte kan odlas med frön.


Det är mycket konstigt att trädet växer som tillhör några frön av denna växt men inte ger samma frukt av samma kvaliteter. För att få en viss typ av äpple sår man inte fröna av den växten utan istället för det implanteras små kvistar av de önskade äppelträden i stjälkarna på andra äppelträd som har friska rötter för att få en önskad kvalitet på äpplet. Det här är ett så konstigt fenomen. Så bra att se att vi från ett friskt äppelträd kan transplantera många andra äppelträd. Äpplen odlas kommersiellt i trädgårdar. De behöver ordentligt avstånd eftersom de är stora i storleken. Så de behöver tillräckligt med utrymme för sig själva. Ett äppelträd kan bära frukt under en period av trettio till fyrtio år om det tas ordentligt om hand.


Även om Amerika är den ledande tillverkaren av Apple, hör äpplet inte till Amerika. De nådde Amerika via britter och holländare som tog med sig äpplet under sina resor. Fransmän var också ansvariga för att sprida denna frukt till Kanada och därifrån sprider den sig även till de atlantiska staterna och Amerika. Så det kan anses vara ett nästan nationellt livsmedel för dem. Runt hundra miljoner bushels äpplen produceras varje år i Amerika. Konsumtionen är så hög att den har ett betydande bidrag till att stärka Amerikas ekonomi. Flera industrier har etablerats i Amerika för att göra olika livsmedelsprodukter med äpplen som folk är mycket förtjusta i.


Inte bara Washington-äpplen och New York-äpplen är kända över hela världen utan även Virginia, Michigan, Pennsylvania etc. är kända för sin smak. Flera sorter med olika egenskaper odlas för kommersiella ändamål. Äpplen blir inte lätt bortskämda i transiter så det är lättare att exportera det. Den odlas bäst i kuperade stationer och platser eftersom den behöver en vilande period för att utlösa utvecklingen av blad- och blomknoppar. En ny växt ger en frukt på fyra till fem år. Äppel har ansetts i den fromma Bibeln på grund av dess saftiga och söta smak. Men äpplet är giftigt. Berättelsen om Adam och Eva är historien om världens utveckling enligt Bibeln är baserad på betydelsen av äpple.


Enligt Bibeln var Adam och Eva den första mannen och kvinnan på jordens yta. Adam skapades och av hans revben skapades Eva. De placerades i Edens lustgård. Guden tillät dem att äta varenda frukt förutom en som hängde på kunskapens träd. Hon delade det till och med med kunskapen om rätt och fel. Men detta kom med ett bevis på att de var tvungna att betala död och sorg. Äpple används mycket i bageributiker. Den används för att garnera kakor eller bakverk. Den används för att göra äppelpaj eller äppelpudding som äts som efterrätt över hela världen. Dess juice är också mycket populär bland människor. Många företag säljer äppeljuice i packade flaskor.


Dess juice smakar annorlunda än den faktiska frukten och för att den blir mindre söt. Det används också för att göra sylt och geléer som är älskade av barn. Apple är hälsosamt i alla former. Det är en stor källa till järn och kalcium.

No comments:

Post a Comment