Thursday, February 24, 2022

Essä om 1984

Essä om 1984



Behöver Essä om 1984 Artificiell intelligens, klasssystem, kognition, kognitionsvetenskap, medvetande, känsla, mänsklig natur, fantasi, inre parti, sinne. I själva verket är de dess grund. De skiljer sig åt i textform och […]. Student Lärare Författare Övrigt. Winston är huvudpersonen i sin roman, den följer hans runt under denna tid.





Relaterade ämnen



Boken skrevs av den brittiske författaren och journalisten George Orwell i och hade Sovjetunionen som en prototyp av den sociala struktur som beskrivs i den. Händelser i boken äger rum i London, uppsats om 1984, en huvudstad i Airstrip One, som är en provins i delstaten Oceanien. Året är och världen är uppsats om 1984 i ett oändligt allestädes närvarande krig. Den politiska regimen kallade Ingsoc för en felstavad förkortning för engelsk socialism söker ständigt efter sätt att kontrollera medborgarnas sinnen och privata liv. Regimen styrs av partiet, som leds av en halvmytisk storebror. Huvudpersonen i romanen är Winston Smith, redaktör i sanningsministeriet, uppsats om 1984, som ansvarar för propagandan. Han tvivlar på påtvingade dogmer som delas av majoriteten, och innerst inne hatar han partiet och storebror.


Winston köper en tjock anteckningsbok där han skriver ner sina tankar om verkligheten som omger honom. I hans värld styrs varje steg av individen av Tankepolisen, vars huvudsakliga funktion är att straffa människor som tänker annorlunda än vad som finns i den officiella propagandan. Alla rapporterar om varandra, och även barn lärs och uppmuntras att fördöma sina föräldrar. Slaveri är frihet. Men hon lyckas bevisa för honom att hon hatar partiet också och de inleder en kärleksaffär. Det får Winston till tanken att de båda är dömda, eftersom fria romantiska relationer mellan en man och en kvinna är förbjudna. Julia är mer optimistisk om deras situation, eftersom hon helt enkelt lever i nuet och inte tänker på framtiden, uppsats om 1984.


Så småningom blir Winston och Julia arresterade. De hålls separat, torterade och förhörs. Winston blir slagen av fångvaktare och han tvingas erkänna olika brott, legitima och fiktiva. Winston gör motstånd och han förklarar att trots det faktum att, under tortyr, uppsats om 1984, han har förrådt allt han värderade och trodde på, det finns en person som han fortfarande är hängiven åt: Julia. Partiet vet exakt vad Winston fruktar mest, även om det är en hemlighet för Winston själv. Gör det mot Julia! Inte jag! Riv av henne ansiktet och ta av henne till benen. Romanen avslutas med en beskrivning av hur Winston sitter på ett kafé och dricker gin. Ibland träffar han Julia ibland, men de ogillar varandra nu eftersom de vet att båda är förrädare.


Winston tittar på skärmen, där en utropare gärna informerar alla att Oceanien har vunnit det senaste kriget, och han förstår att han nu älskar Big Brother. Systemet lyckades gå sönder och göra om Winston helt. Kom ihåg mig. Vad är ditt yrke? Student Lärare Författare Övrigt. Användarnamn eller e-mail. Akademiska uppgifter Att skriva en uppsats. Att skriva en forskningsrapport. Att skriva en recension. Skrivguider för studenter som skriver en memoar 2, uppsats om 1984. Guider för kreativt skrivande Skriva en låt 3. Skriva ett brev Skriva ett utvärderingsbrev 3. Business Writing Guides Hur man gör ett nyhetsbrev 2. Allmänna skrivguider Stadier av skrivprocessen. Essentials att skriva. Grammatikhandbok. Hittar inte svaret �� på en svår fråga? miljöuppsats om bokuppsats om politik.


Behövs hjälp? Fråga en expert GRATIS. Populära frågor Avhandlingsutlåtande och jämför kontrastuppsats ställd av Admin Vad är ett bra avhandlingsuttalande mot dödshjälp som ställts av Anonyma Könsstereotyper övertygande uppsats ställd av Admin Vilket av följande skulle bäst fungera som titeln på en förklarande uppsats? frågad av Admin Divergent Novel Thesis Statement frågad av Admin. Relaterad Essä om 1984 Guider Essä om 1984 är två grundläggande typer av sammanfattningar: en läsarsammanfattning, uppsats om 1984 du komponerar för att utveckla en bättre förståelse av det du har läst, uppsats om 1984, eller en sammanfattande uppsats, som är skriven för andra och är en översikt över en originaltext. Poängen med att skriva en sammanfattning Logga in Användarnamn Lösenord Kom ihåg mig. Registrera användarnamn Essä om 1984 Vad är ditt yrke?


glömt lösenord? Registrera Glömt ditt lösenord? Tillbaka till login.





annabel lee uppsats



Skrivet av Felix J. Jepsen, andraplatsen i Askpetersen Essay Writing Contest. Även om han anses vara en av 1900-talets bästa essäister, känner de flesta igen George Orwell för - en av de mest spännande futuristiska böcker som någonsin skrivits. När den här boken först kom ut skrämde den folk. Eftersom boken gavs ut i mitten av 1900-talet dök årtalet för nära. Det fick folk att tänka: kommer detta verkligen att hända? Det var ett godartat hot mot vårt samhälle. Genom att vara anslutna via Internet exponerar vi vår integritet, räkningar, intressen och hela vårt liv. George Orwell skrev en politisk fiktion. Med den här romanen uttryckte han sin rädsla för totalitarism och den riktning den tog samhället till. Han föreställde sig en framtid där folk trodde på vad media sa åt dem att tro.


De har en naiv inställning till information och accepterar den utan att bearbeta den ur en kritisk synvinkel. I början fick folk att tänka till, men det närmade sig fortfarande som fiktion. Titeln var bara en siffra, bara ett år. Bokens tema behandlades emellertid också felaktigt som en kritik mot enbart totalitarism. Ingen av dessa metoder involverar teknik. Istället förlitar de sig på psykologisk manipulation. Tillsammans producerar dessa metoder en komplex blandning av terror, paranoia, grupptänkande och misstänksamhet som håller medborgarna kuvade och lydiga. Utöver, och som ett resultat av, dessa regeringstaktik, polisar medborgarna i Oceanien ständigt sig själva.


För att undvika att bli fängslade eller förångade övervakar de noga sina egna handlingar, sekund för sekund. De flesta medborgare skulle tycka att det till exempel är otänkbart att visa ett så uppenbart missbeteende som att njuta av en het kärleksaffär, som Winston gör. Men medborgarna går ännu längre än att bara reglera sitt yttre beteende: de övervakar också sina privata tankar. De har manipulerats till att tro att varje oberoende kognition är skäl för arrestering av tankepolisen, så de försöker hålla sitt inre lika lojalt och otänkande som sina yttre handlingar. Partiet upprätthåller makten främst genom användning av psykologi, inte teknik.


Vi inser att om ingen teknologi fanns, skulle partiet hitta lika effektiva sätt att kontrollera befolkningen. Orwell vill varna oss för mer än teknikens kraft; han vill antyda att det mänskliga sinnet är det farligaste och mest avancerade vapnet av alla, och att vi aldrig bör underskatta människors förmåga att kontrollera varandra – och sig själva. Acceptera dina uppdrag med vår guide till ! Sök i alla SparkNotes-sökförslag Använd upp- och nedpilarna för att granska och gå in för att välja. No Fear Litteratur Översättningar Litteratur Studieguider Ordlista med litterära termer Hur man skriver litterär analys.


Biografi Biologi Kemi Datavetenskap Drama Ekonomi Film Hälsa Historia Matte Filosofi Fysik Poesi Psykologi Noveller Sociologi USA:s regering och politik. SparkTeach Lärarhandbok. En annan sak, partiet gjorde för att ha total kontroll över sina medborgare och staden Oceanien, var att skriva om historien. Storebror och partiet såg till att varje register var förfalskat eller förstört och datum hade ändrats. Deras mål var att skriva om historien och få alla att tro att partiet aldrig har haft fel och bara skriva ner vad regeringen ville att folk skulle komma ihåg. Ingenting existerar förutom en oändlig nutid där partiet alltid har rätt Idag har vi lagar som säkerställer att detta inte händer och historien inte ändras för att passa regeringens eller tjänstemännens behov eller önskemål.


Det finns också regler och processer man måste gå för att ändra vissa saker. Om man till exempel vill byta namn måste man gå igenom en process där den lokala staten har verkställt. I Kalifornien måste man gå igenom domstolen fylla i en petition. På internet kan vem som helst hacka och ändra information på vilken webbplats som helst så att den gynnar dem och multiplicera andra för att tro samma sak. Sociala medier har begränsat vår frihet och tillåtit var och en av oss att vara Big Brother. I slutändan, enligt USA:s konstitution är våra konstitutionella rättigheter garanterade för att upprätthålla ett fritt och demokratiskt samhälle.


Så mycket som Winston Smith ville kunde han inte stänga av sin skärm, men idag har vi möjligheten att stänga av den och välja att inte göra det, vilket exponerar vår integritet för miljoner över hela världen. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne?

No comments:

Post a Comment