Tuesday, February 8, 2022

En bra argumentationsuppsats

En bra argumentationsuppsats



På samma sätt fann en Pew-undersökning gjord i att nästan två tredjedelar av amerikanska vuxna känner att stängning en bra argumentationsuppsats lokala bibliotek skulle ha stor inverkan på deras samhälle. Läs dem och få en uppfattning om hur du kan göra din argumenterande uppsats felfri. Din antagningsuppsats kan sluta som en av de viktigaste uppsatserna du skriver. Du bör välja sida och vara säker på de poäng du gör, en bra argumentationsuppsats. Allmän utbildning. SKICKA MIG KAMPANJKOD. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision.





När skriver du en argumenterande uppsats?



Publicerad den 24 juli av Jack Caulfield. Reviderad den 6 december, En argumenterande uppsats uttrycker ett utökat argument för ett visst avhandlingsuttalande. En bra argumentationsuppsats författaren tar en tydligt definierad hållning till sitt ämne och bygger upp ett evidensbaserat fall för det. Argumenterande uppsatser är den i särklass vanligaste typen av uppsats att skriva på universitetet. Tabell över en bra argumentationsuppsats När skriver du en argumenterande uppsats? Förhållningssätt till argumenterande uppsatser Introducera ditt argument Kropp: Utveckla ditt argument Avsluta ditt argument Vanliga frågor om argumenterande uppsatser, en bra argumentationsuppsats. Du kan bli tilldelad en argumenterande uppsats som en skrivövning på gymnasiet eller i en kompositionsklass.


På universitetet, de allra flesta uppsatser en bra argumentationsuppsats papper dig en bra argumentationsuppsats kommer att innebära någon form av argumentation. Till exempel handlar både retorisk analys och litteraturanalysuppsatser om att argumentera om texter. På universitetsnivå innebär alla uppmaningar nedan en argumenterande uppsats som lämpligt svar. Din forskning bör leda dig till att utveckla en specifik ståndpunkt i ämnet, en bra argumentationsuppsats. Uppsatsen argumenterar sedan för den positionen och syftar till att övertyga läsaren genom att presentera dina bevis, utvärdering och analys.


En argumenterande uppsats bör vara objektiv i sitt förhållningssätt; dina argument bör förlita sig på logik och bevis, inte på överdrift eller vädjan till känslor. Det finns många möjliga tillvägagångssätt för argumentativa uppsatser, men det finns två vanliga modeller som kan hjälpa dig att börja beskriva dina argument: Toulmin-modellen och Rogerian-modellen. En bra argumentationsuppsats Toulmin-modellen består av fyra steg, som kan upprepas så många gånger som behövs för argumentet:. Toulmin-modellen är ett vanligt tillvägagångssätt i akademiska uppsatser. Du kanske:.


Den Rogerianska modellen består också av fyra steg som du kan upprepa under hela din uppsats:. Denna modell bygger upp en tydlig bild av båda sidor av ett argument och söker en kompromiss. Det är särskilt användbart när människor tenderar att vara oense i den fråga som diskuteras, vilket gör att du kan närma dig motsatta argument i god tro. Oavsett vilket tillvägagångssätt du tar, bör din uppsats alltid vara strukturerad med en inledning, en text och en slutsats. Scribbr Plagiat Checker. Liksom andra akademiska uppsatser börjar en argumenterande uppsats med en introduktion. Internets spridning har haft en världsomvälvande effekt, inte minst på utbildningsvärlden. Användningen av internet i akademiska sammanhang ökar, en bra argumentationsuppsats, och dess roll i lärande diskuteras hett.


För många lärare som inte växt upp med denna teknik verkar dess effekter alarmerande och potentiellt skadliga. Denna oro, även om den är förståelig, är missriktad. Nackdelarna med internetanvändning uppvägs av dess avgörande fördelar för studenter och lärare – som en unikt omfattande och tillgänglig informationskälla; ett sätt för exponering för och engagemang med olika perspektiv; och en mycket flexibel lärmiljö. Kroppen i en argumenterande uppsats är där du utvecklar dina argument i detalj. I standardformatet med fem stycken för korta uppsatser tar kroppen upp tre av dina fem stycken. I längre uppsatser blir det fler stycken och kan delas upp i avsnitt med rubriker.


Varje stycke täcker sitt eget ämne, introducerat med en ämnesmening. En bra argumentationsuppsats Exempelstycket har ett Rogerianskt tillvägagångssätt: Det erkänner först fördelarna med den motsatta positionen och belyser sedan problem med den positionen. Lärare har uppenbarligen inte fel när de ser användningen av Wikipedia som allestädes närvarande bland sina elever; men påståendet att det motverkar engagemang med akademiska källor kräver ytterligare utredning. Denna punkt behandlas som självklar av många lärare, men Wikipedia själv uppmuntrar uttryckligen eleverna att titta på andra källor.


För många faktiskt en bra argumentationsuppsats, Wikipedia är deras första möte med begreppen citering och referens. Användningen av Wikipedia har därför en positiv sida som förtjänar djupare överväganden än den ofta får. En argumenterande uppsats avslutas med en slutsats som sammanfattar och reflekterar över argumenten som framförs i kroppen. Inga nya argument eller bevis dyker upp här, men i längre uppsatser kan du diskutera styrkorna och svagheterna i ditt argument och föreslå ämnen för framtida forskning. I alla slutsatser bör du betona relevansen och vikten av ditt argument. Internet har haft en stor positiv inverkan på utbildningsvärlden; Bortsett från enstaka fallgropar, är dess värde uppenbart i många tillämpningar.


Framtiden för undervisningen ligger i de möjligheter internet öppnar för kommunikation, en bra argumentationsuppsats, forskning och interaktivitet. Som populariteten för distansundervisning visar, värdesätter eleverna flexibiliteten och tillgängligheten som erbjuds av digital utbildning, och lärare bör fullt ut ta till sig dessa fördelar. En argumenterande uppsats tenderar att vara en längre uppsats som involverar oberoende forskning och syftar till att föra ett originellt argument om ett ämne. Dess avhandlingsuttalande gör ett kontroversiellt påstående som måste stödjas på ett objektivt, evidensbaserat sätt. Det syftar snarare till att förklara något t.ex. Expository essäer är ofta kortare uppdrag och förlitar sig mindre på forskning.


På högskolenivå måste du korrekt citera dina källor i alla essäforskningsuppsatseren bra argumentationsuppsats, och andra akademiska texter förutom tentor och klassövningar. Lägg till ett citat när du citerar parafraser eller sammanfattar information eller idéer från en källa. Du bör också ange fullständig källinformation i en bibliografi eller referenslista i slutet av din text. Det exakta formatet på dina citat beror på vilken citeringsstil du instrueras att använda. De vanligaste stilarna är APAMLA och Chicago. Majoriteten av de uppsatser som skrivs på universitetet är någon slags argumenterande uppsats. I kompositionsklasser kan du få uppgifter som specifikt testar din förmåga att skriva en argumenterande uppsats.


Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. När behöver jag citera källor? När skriver jag en argumenterande uppsats? Är den här artikeln till hjälp? Jack Caulfield Jack är en britt baserad i Amsterdam, med en MA i jämförande litteratur. Han skriver och redigerar för Scribbr, och läser mycket böcker på fritiden. Andra elever gillade också. Det brukar komma i slutet av inledningen.


Hur man skriver ämnesmeningar En ämnesmening sammanfattar huvudpoängen i varje stycke. Använd ämnesmeningar för att strukturera dina idéer och hålla dina stycken fokuserade. Hur man skriver en expository essä En expository essä ger en förklaring av ett ämne.





uppsats om skohornssonat



Dessa uppsatser följer vanligtvis ett av två format: Toulmin-modellen eller Rogeriansk modell. Nedan finns tre exempel på argumenterande uppsatser, skrivna av yours truly under min skoltid, samt analys av vad var och en gjorde bra och var den kunde förbättras. Förespråkare för denna idé säger att det kommer att spara lokala städer och städer pengar eftersom bibliotek är dyra att underhålla. Det skulle dock vara ett allvarligt misstag att ersätta bibliotek med surfplattor. För det första är digitala böcker och resurser förknippade med mindre lärande och fler problem än tryckta resurser.


Att stirra för länge på en skärm har dessutom visat sig orsaka många hälsoproblem, inklusive dimsyn, yrsel, torra ögon, huvudvärk och ansträngda ögon, vid mycket högre tillfällen än att läsa utskrifter. Människor som använder surfplattor och mobila enheter överdrivet har också en högre förekomst av allvarligare hälsoproblem som fibromyalgi, axel- och ryggsmärtor, karpaltunnelsyndrom och muskelansträngning. Jag vet att när jag läser från min e-läsare för länge börjar mina ögon kännas trötta och jag får ont i nacken. Vi bör inte öka dessa problem genom att ge människor, särskilt ungdomar, fler skäl att titta på skärmar. För det andra är det otroligt trångsynt att anta att den enda tjänsten bibliotek erbjuder är bokutlåning. Bibliotek har en mängd fördelar, och många är bara tillgängliga om biblioteket har en fysisk plats.


Några av dessa fördelar inkluderar att agera som en tyst studieplats, ge människor ett sätt att samtala med sina grannar, hålla lektioner i en mängd olika ämnen, tillhandahålla jobb, svara på beskyddares frågor och hålla samhället uppkopplat. En stadsdel fann att, efter att ett lokalt bibliotek inrättat samhällsevenemang som lektider för småbarn och föräldrar, jobbmässor för tonåringar och mötesplatser för pensionärer, rapporterade över en tredjedel av invånarna att känna sig mer kopplade till sitt samhälle. På samma sätt fann en Pew-undersökning gjord i att nästan två tredjedelar av amerikanska vuxna känner att det skulle ha stor inverkan på deras samhälle att stänga sitt lokala bibliotek. Även om det kan verka som en enkel lösning att ersätta bibliotek med surfplattor, skulle det uppmuntra människor att spendera ännu mer tid på att titta på digitala skärmar, trots de otaliga problem som omger dem.


Det skulle också stoppa tillgången till många av fördelarna med bibliotek som folk har kommit att lita på. På många områden är bibliotek en så viktig del av samhällsnätverket att de aldrig skulle kunna ersättas av ett enkelt objekt. Författaren börjar med att ge en översikt över motargumentet, därefter dyker uppsatsen upp som första meningen i tredje stycket. Uppsatsen ägnar sedan resten av tidningen åt att demontera motargumentet och visa varför läsare ska tro på den andra sidan. Började i , det hade ett mål att eliminera malaria i Afrika inom de nästa tio åren. Baserat på tidigare framgångsrika program i Brasilien och USA, fokuserade programmet främst på vektorkontroll. Detta inkluderade bred distribution av klorokin och sprejning av stora mängder DDT.


Mer än en miljard dollar spenderades på att försöka avskaffa malaria. Programmet led dock av många problem och i , WHO tvingades erkänna att programmet inte hade lyckats utrota malaria. En av huvudorsakerna till att projektet misslyckades var att det fastställde enhetliga strategier och policyer. Genom att inte ta hänsyn till variationer mellan regeringar, geografi och infrastruktur var programmet inte alls så framgångsrikt som det kunde ha varit. De flesta afrikanska länder har inte resurserna att skicka allt sitt folk till läkare och få skott, och de har inte heller råd att rensa våtmarker eller andra malariabenägna områden.


Dessutom har den utbredda användningen av klorokin skapat läkemedelsresistenta parasiter som nu plågar Afrika söder om Sahara. Som ett resultat måste nyare, dyrare läkemedel användas för att förebygga och behandla malaria, vilket ytterligare driver upp kostnaderna för malariabehandling för en region som har dåligt råd med det. Istället för att utveckla planer för att behandla malaria efter att infektionen har uppkommit, bör programmen fokusera på att förhindra att infektion uppstår i första hand. Ett av de billigaste och mest effektiva sätten att förebygga malaria är att implementera insekticidbehandlade sängnät ITNs.


Dessa nät ger en skyddande barriär runt den eller de som använder dem. Sängnät är också mycket effektiva eftersom de flesta myggbett sker medan personen sover, så sängnät skulle drastiskt kunna minska antalet överföringar under natten. Eftersom pengar är så knappa i Afrika söder om Sahara är den låga kostnaden en stor fördel och en viktig anledning till att programmet är så framgångsrikt. Sängnät kostar ungefär 2 USD att tillverka, håller i flera år och kan skydda två vuxna. Studier har visat att för varje fler nät som används dör ett barn mindre i malaria. Att minska antalet människor som insjuknar i malaria skulle också minska fattigdomsnivåerna i Afrika avsevärt, och därmed förbättra andra aspekter av samhället som utbildningsnivåer och ekonomin.


Vektorkontroll är effektivare än behandlingsstrategier eftersom det innebär att färre människor blir sjuka. När färre människor blir sjuka är den arbetande befolkningen starkare som helhet eftersom människor inte sätts arbetslösa från malaria och inte heller tar hand om sjuka släktingar. Dessutom tillbringar en familj med medlemmar som har malaria ungefär en fjärdedel av sin inkomstbehandling, inklusive förlusten av arbete som de också måste ta itu med på grund av sjukdomen. En stark arbetande befolkning skapar en starkare ekonomi, vilket Afrika söder om Sahara är i desperat behov av.


Denna uppsats börjar med en introduktion, som avslutas med tesen att malariautrotningsplaner i Afrika söder om Sahara bör fokusera på förebyggande snarare än behandling. Den första delen av uppsatsen beskriver varför motargumentet behandling snarare än förebyggande inte är lika effektivt, och den andra delen av uppsatsen fokuserar på varför förebyggande av malaria är den bästa vägen att ta. Det finns många sätt som betalningar kan fungera på. De kan vara i form av en frimarknadsstrategi, där idrottare kan tjäna vad marknaden än är villig att betala dem, det kan vara en fast summa pengar per idrottare, eller studentidrottare kan tjäna inkomster från rekommendationer, autografer, och kontroll över deras likhet, liknande sättet toppolympier tjänar pengar på.


Förespråkare för idén anser att eftersom collegeidrottare är de som tränar, deltar i spel och tar in publik, borde de få någon form av kompensation för sitt arbete. Anhängare av denna idé pekar på Zion Williamson, Duke basketsuperstjärna, som under sitt första år ådrog sig en allvarlig knäskada. Williamson verkar ha kommit överens med dem och förklarade att han var berättigad till NCAA-utkastet senare samma år. Här är några bra argumenterande uppsatsexempel som alla studenter kan använda som vägledning för sin nästa uppsatsuppgift:. När det gäller att skriva argumenterande uppsatser av hög kvalitet finns det några solida tips du behöver veta. Nedan finns 10 användbara tips som du bör tänka på när du skapar en argumenterande uppsats.


Att välja ett engagerande ämne kommer att få dig att känna dig entusiastisk från det ögonblick du börjar skriva ner ord i din uppsats. Ett argumenterande essäämne bör alltid vara diskutabelt, diskutabelt och researchbart. En argumenterande uppsats kan struktureras på tre sätt: Klassisk, Toulmin och Rogerian. Välj någon av dessa typer av argument för att ge din uppsats ett logiskt flöde och syfte. Omfattande forskning går långt för att producera en bra argumenterande uppsats. Ju mer du studerar, desto bredare kommer dina horisonter att vara, och du kommer att ha så mycket mer stödjande bevis. Om du vill att någon ska ändra sitt perspektiv måste du övertala dem med fakta från trovärdiga källor.


En av de viktigaste delarna av en argumenterande uppsats är att använda motargument. Introducera den motsatta uppfattningen i några korta meningar och fortsätt att motbevisa dem med faktabaserade empiriska bevis. Detta är ett kraftfullt sätt att övertala en läsare att luta sig mer åt sidan av ditt argument. Kom ihåg att ägna stor uppmärksamhet åt det inledande stycket, eftersom det kan göra eller bryta din uppsats. Ett starkt avhandlingsuttalande låter din läsare veta din ståndpunkt och ger dem en uppfattning om din filosofi kring ämnet. En stark avhandling kommer att tvinga en läsare att vilja läsa hela din uppsats. Fancy ordförråd och extremt långa meningar är för komplexa för att förstå. Använd ett enkelt ordförråd men fyllt av kreativitet. När du skriver en argumenterande uppsats, framstå inte som blyg eller osäker.


Du bör välja sida och vara säker på de poäng du gör. När du skriver en argumenterande uppsats är det mycket lätt att avvika från den tilldelade uppsatslängden som din instruktör ger. Elever bör undvika heta ämnen som ras, sport, politik och religion till varje pris. Det sista du vill göra är att förolämpa en läsare som har en stark personlig åsikt från dig. Behöver du hjälp med att skriva argumenterande uppsatser finns vi här för dig. Argumenterande essäförfattare på MyPerfectWords. com kan hjälpa till att skapa argumenterande uppsatser med höga poäng. Om du har en kort deadline och en stram budget kan du lita på oss med din uppsatsuppgift. Lägg din beställning nu på MyPerfectWords. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition.


Typer av uppsatser. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil. Redigering och förbättring. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision. Av Grace Fleming Grace Fleming. Grace Fleming, M. Lär dig mer om vår redaktionella process. Tips Det är bäst om du har ett allmänt intresse för ditt ämne, men argumentet du väljer behöver inte vara ett som du håller med om. Utvald video. Citera detta artikelformat. Fleming, Grace. kopiera citat. Dåliga uppsatsämnen för högskoleantagning. Hur man skriver ett solidt examensarbete.

No comments:

Post a Comment