Tuesday, January 11, 2022

Den industriella revolutionens uppsats

Den industriella revolutionens uppsats



Snart de mest olika industrierna den industriella revolutionens uppsats kolgruvor, Cornwall tenngruvor, den industriella revolutionens uppsats, New River Company — alla började använda ångtraktion, och därmed började ångkanalen gradvis ersätta det traditionella mindre kraftfulla vattnet. Detta är tydligt när man utforskar övergången från ett agrarsamhälle till industrialisering; överbefolkning och frågan om kapitalism. Industrimän ville ha fler arbetare och den nya tekniken begränsade sig till stor del till stora fabriker i städerna. Många arbetare i arbetarklassen bodde i små, smutsiga härbärgen där sjukdom var utbredd. Copyright © Erkännande Icke-kommersiell BY-NC. Begränsningen av kyrkans ingripande i det sekulära livet kan inte betraktas som positivt - det var ett stort steg mot sant fritt tänkande.





Kategorier



Den industriella revolutionen var en tid av stor ålder över hela världen. Den representerade major den industriella revolutionens uppsats från till perioden Rörelsen har sitt ursprung i Storbritannien och påverkade allt från industriella tillverkningsprocesser till den vanliga medborgarens dagliga liv. Jag kommer att diskutera den industriella revolutionen och effekterna den hade på världen som helhet. Den tidens primära industri var textilindustrin. Det hade flest anställda, produktionsvärde och investerat kapital. Det var den första som tog sig an nya moderna produktionsmetoder. Övergången till maskinkraft ökade drastiskt produktiviteten och effektiviteten, den industriella revolutionens uppsats. Detta sträckte sig till järnframställning och kemisk produktion. Det började i Storbritannien och expanderade snart till Västeuropa och till USA.


De faktiska effekterna av revolutionen på olika delar av samhället skilde sig åt, den industriella revolutionens uppsats. De visade sig vid olika tidpunkter. Till en början gynnade maskiner som Watt Steam Engine och Spinning Jenny bara de rika industrimännen. Effekterna på den allmänna befolkningen, när de väl kom, var stora. Före revolutionen skedde det mesta av bomullsspinning med ett hjul i hemmet. Dessa framsteg gjorde det möjligt för familjer att öka sin produktivitet och produktion. Det gav dem mer disponibel inkomst och gjorde det möjligt för dem att underlätta tillväxten av en större konsumentvarumarknad. De lägre klasserna kunde spendera. För första gången i historien hade massorna en ihållande tillväxt i levnadsstandard.


Socialhistoriker noterade förändringen i var människor bodde. Industrimän ville ha fler arbetare och den nya tekniken begränsade sig till stor del till stora fabriker i städerna. Tusentals människor som bodde på landsbygden migrerade till städerna permanent. Det ledde till tillväxten av städer över hela världen, inklusive London, den industriella revolutionens uppsats, Manchester och Boston. Den permanenta övergången från boende på landsbygden till stadsliv har bestått till våra dagar. Handelstakten ökade och gjorde nationer som Storbritannien och USA rikare än någonsin tidigare. Naturligtvis översattes detta till militär makt och förmågan att upprätthålla världsomspännande handelsnätverk och kolonier. Å andra sidan ledde den industriella revolutionen och migrationen till massutsugning av arbetare och slumkvarter.


För att motverka detta bildade arbetare fackföreningar. De slog tillbaka mot arbetsgivare för att vinna rättigheter för sig själva och sina familjer. Bildandet av fackföreningar och den kollektiva enigheten av arbetare över branscher existerar fortfarande idag. Det var första gången arbetare den industriella revolutionens uppsats ställa krav på sina arbetsgivare. Det gav dem rösträtt och gav den industriella revolutionens uppsats rättigheter att rubba status quo och tvinga arbetsgivare att se sina arbetare som människor som dem. Sammantaget var den industriella revolutionen en av de enskilt största händelserna i mänsklighetens historia.


Det lanserade den moderna tiden och drev industriell teknik framåt i en snabbare takt än någonsin tidigare. Även nutida ekonomiexperter misslyckades med att förutsäga revolutionens omfattning och dess effekter på världshistorien. Det visar varför den industriella revolutionen spelade en så viktig roll i uppbyggnaden av dagens USA. Få fler gratis uppsatser Vilka kategorier var användbara för dig? Antagning Karriärkurser Uppsatsprov Skrivverktyg Skrivguide Användbara resurser, den industriella revolutionens uppsats. Skicka via e-post.


Mest användbara resurser för studenter: Gratis uppsatser Ladda ner Skrivverktyg Lista Korrekturläsningstjänster Universitetsbetyg, den industriella revolutionens uppsats. Bidragsgivare Bio Lona Glenn Los Angeles Lona tog examen från Los Angeles City College. Samtidigt som hon var föreläsare vid flera gymnasieinstitutioner grundade Lona ett online-utbildningsprojekt Tutorsclass. Läs mer. Maria Castle Davis, CA Jag studerade utbildning och arbetar för närvarande som handledare för barn i skolåldern. Jag har arbetat som volontär i många olika internationella sociala projekt och som lägerrådgivare varje sommar. Hitta fler användbara tjänster för studenter Gratis plagiatkontroll Kontrollera din uppsats för gratis onlineverktyg. Inga nedladdningar Enkel och användbar rapport PROVA NU.





uppenbar ödeuppsats



Spåren av den industriella revolutionen, som orsakade stora förändringar i livsstil, samhälle och kultur under 1600- och 1700-talen, förekommer också i det moderna samhället. Den industriella revolutionen som skedde för länge sedan påverkar nämligen fortfarande modern tid. Med öppnandet av fabriker och mekaniseringen av industrin har livskvaliteten för kvalificerade arbetare som förlorat sina jobb minskat. Till exempel, före industrialiseringen, levde Skicklig vävare bra som en slags medelklass genom stugindustrin. Barnarbete har också dykt upp när affärsmännen började hitta en billigare arbetare.


Arbetare fick arbeta under dåliga förhållanden 14 timmar om dagen. Arbetsmiljön på den tiden var som värst och orsakade problem med mänskliga rättigheter. Hur det fungerar. Det fanns ingen lag för att begränsa dessa problem. Efter att ha känt allvaret i detta problem började folk bilda fackföreningar. Till exempel, I, samlades fackföreningsmedlemmar från alla delar av England i Manchester för att träffas. De organiserade TUC:s fackliga kongress London genom att hålla ett årsmöte och fatta beslut om att vidta åtgärder i frågor som rör arbetarklassen.


I början, TUC TUC. Man försökte också lösa problemet med barnarbete. Den främsta och mest uppenbara fördelen med mekaniserad produktion är en kraftig ökning av dess volym och en minskning av produktionskostnaden. Förbättring av kvaliteten bör också nämnas - maskinen fungerar mer exakt än en person och undviker slumpmässiga brister. Statistiska uppgifter om produktionsvolymen i de ledande industrierna i de länder där den industriella revolutionen aktivt pågick, visar en ökning av produktionen av varor ibland i flera år. Således fanns det en mättnad av marknaden med varor med en samtidig minskning av priserna för dem. Tack vare mekaniseringen kunde ett mycket stort antal människor dra nytta av industriproduktionen.


Den industriella revolutionen underlättade kommunikationen mellan människor som bodde på avsevärt avstånd från varandra. Mekanisering kom inom transport och kommunikation, eftersom accelererad produktion krävde accelererad leverans av råvaror, accelererad leverans av färdiga produkter och snabb information om olika tillverkningsnyanser. Men som ett resultat var allt tillgängligt med hjälp av järnväg, telegraf och telefon. Mekanisering bidrog till utvecklingen av utbildning och människors medvetenhet. Yrket som ingenjör dök upp och blev mycket populärt. Arbetarna var också tvungna att studera: de var tvungna att bekanta sig med instruktionerna till maskinen, studera ritningarna av standardiserade delar.


Endast företrädare för okvalificerade yrken kunde förbli outbildade, men de försökte också lära sig åtminstone något om de förstod att utan detta skulle de aldrig få något anständigt arbete. I sin tur kunde mekaniska tryckmaskiner producera många billiga tidningar och billiga böcker. Telegrafen levererade omedelbart information om händelser i avlägsna länder. Ett litet pris för tryckta produkter gjorde det tillgängligt för de fattiga, och deras vyer vidgades. Dessutom har den industriella revolutionen för alltid satt stopp för kyrkans monopol i angelägenheterna för andligt liv och utbildning.


Framtida ingenjörer behövde läras ut matematik, fysik och kemi. Begränsningen av kyrkans ingripande i det sekulära livet kan inte betraktas som positivt - det var ett stort steg mot sant fritt tänkande. Till sist lättade mekaniseringen helt enkelt arbetarnas arbete. Maskiner användes i de mest arbetsintensiva produktionsprocesserna. Ludditerna krävde förstörelse av maskiner och en återgång till tungt manuellt arbete! De var själva fiender, eller vad? Självklart inte. Fiender var entreprenörerna som drev mekaniseringen av produktionen. Eftersom det inte gjordes för att förbättra mänsklighetens liv.


Det blev bara ett mål där. Ett sådant tillfälle var den industriella revolutionen som inträffade i England. Det spred sig dessutom kontinuerligt till olika nationer i Europa. Den industriella revolutionen som inträffade i England ledde också till avslöjandet av nya hav och utbyteskurser. En sådan havskurs till Indien hittades av en portugis vid namn Vasco da Gama år. Således kom engelsmän, fransmän, portugiser och holländare till Indien för utbyte. Den andra industriella revolutionen I. Inledning: För den här uppsatsen vill jag fortsätta prata om saker som revolutionerade världen. Precis som jag gjorde med min förra uppsats som var baserad på den industriella revolutionen, kommer jag att fortsätta till den andra industriella revolutionen för denna uppsats.


För den här uppsatsen är det första jag vill ta upp vad som var inblandat i den andra industriella revolutionen och vad som skilde den från den första industriella revolutionen. För det andra vill jag fokusera på höjdpunkterna... Den industriella revolutionen i Västeuropa gav 1800-talets ekonomer och politiska författare ett sammanhang för att främja tre olika ekonomiska planer utformade för att möta behoven hos arbetare och entreprenörer. Kapitalismen föreslogs först av Adam Smith som en reformplan för merkantilismens existerande ekonomiska plan. Kapitalismens stora hyresgäster inkluderade fri konkurrens, öppet företagande och kapital investeras för att göra vinster. Även om det fanns många fördelar med kapitalismen... Den industriella revolutionen var en period då stora förändringar skedde inom jordbruk, textil- och metalltillverkning, transporter, ekonomisk politik och hela den sociala strukturen i England.


Det var en lång, långsam process där produktionen övergick från handberättad till maskiner och där nya kraftkällor som ånga och elektricitet ersatte människors och djurs kraft. Jordbruksrevolutionens kick startade den industriella revolutionen. Uppfinningarna av maskiner för att hjälpa till i jordbruket hjälpte... Utvecklas till något nytt Den industriella revolutionen förändrades mer än ögat kan se. Från att få maskiner att arbeta mer effektivt och att fler produkter produceras snabbare, var den industriella revolutionen en spelförändring i historien. Det var länken mellan det gamla och det nya. Den industriella revolutionen var en positiv händelse i samhället eftersom den gjorde många nya tekniska framsteg, stabiliserade ekonomin och växte befolkningen i många länder.


Den industriella revolutionen var en tid av... Effekter av industrialismen den industriella omvärderingen var en av de viktigaste vändpunkterna i historien om konstgjorda uppfinningar. Vår klass fick en bild av arbetarna i en textilfabrik i Lancashire-området i mitten av artonhundratalet. Från denna bild kan många frågor ställas. Folk kunde fråga om vilka maskiner som användes i denna fabrik eller i tidens textilfabriker.

No comments:

Post a Comment