Monday, January 10, 2022

Antigone analys uppsats

Antigone analys uppsats



Men efter att ha helt dissekerat pjäsen i klassen, antigonanalysuppsats, allt sattes i perspektiv för mig. Hur det fungerar. Sofokles Oedipus Antigone Oidipus vid Colonus. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Antigone är envis och gör ett nytt försök att begrava sin bror mitt i den trånga säkerheten. Visa mer. Southern Illinois University Press.





Citera denna sida



Antigone är en kvinnlig karaktär med Sophocles i pjäsen Antigone. Pjäsen handlar om en stor tragedi som inträffade på grekiska. Antigone trotsade oddsen efter att ha insett att hans bror nekades en anständig begravning. Antigone är trotsig och vågad. I början av pjäsen kallade hon ut sin syster, Ismene, för ett möte på natten. Hon hade lärt sig att hennes två bröder, Eteocles och Polyneices, antigonanalysuppsats dödade varandra medan de kämpade för de kastade. Creon hade bestämt sig för att ge Eteocles en anständig begravning till hjältar som dör på slagfältet. Kommer du? Antigone är modig, envis och står fast vid sina beslut. Att begrava Polyneices mot Creons önskemål skulle innebära att man accepterade en dödsdom. dock, antigonanalysuppsats, Antigone är inte rädd för hoten, antigonanalysuppsats.


Detta gör att hon förnekar sin egen syster som vägrar hjälpa henne. För att fullfölja sitt uppdrag, börjar Antigone begrava sin bror på natten. En vaktpost får reda på begravningen och omedelbart antigonanalysuppsats till Creon. Creon försöker hitta den skyldige och begraver Polyneices och sätter upp vakter runt kroppen. Att vara envis, antigonanalysuppsats, Antigone gör ett nytt försök att begrava sin bror mitt i den hårda säkerheten. Hon kommer i skydd av en virvelvind för att skyndsamt begrava sin bror. Tyvärr dör vinden innan hon kunde avsluta begravningen som leder till att hon fångas. Antigone är sanningsenlig. Efter att ha ställts inför härskaren erkänner hon öppet att hon begravt sin bror. Hon känner sig inte skakad av dödsstraffet. Dessutom argumenterar Antigone för sitt fall och hävdar att hon inte gjorde något fel genom att begrava sin älskade bror.


Hon är också upprörd över uttalandena från Creon som framställer Polyneices som en förrädare. Ismene försökte antigonanalysuppsats falsk information i ett försök att frita sin syster. Creon beordrade tillfälligt fängelse av de två systrarna och senare avrättningen av Antigone. Antigone är ihärdig, modig och tror på Gud. Även efter att ha fått nyheten om hennes avrättning förblev Antigone fast på vad hon visste var rätt. Hon ses som en person som inte ger efter för pressen från myndigheten. Hon tror på sina beslut och skulle göra allt för att se till att hon uppfyller dem. Detta gör att hon sticker ut i pjäsen som en självgod person. Hennes karaktär gör historien njutbar och spännande.


För två dagar sedan mådde jag så dåligt och jag kunde inte skriva något och jag låg i sängen. Så jag vände mig till den här webbplatsen för att få hjälp med att skriva. De hjälpte mig mycket. Min författare gjorde ett bra jobb, men det var problem med litteraturförteckningen. Lisa, från kundsupportavdelningen, fick rätt på det, och det gjordes om i rätt format. Sammantaget var jag nöjd med både produkten och tjänsten, antigonanalysuppsats. Typ av uppdrag. High School College University Master PhD. Titeln på din tidning. Enkelavstånd Dubbelavstånd. USD EUR GBP AUD. Totalbelopp. Prata med antigonanalysuppsats operatör NU! Beställ nu! Karen G. Vänligen notera!





ungdomsrättsuppsatser



Ett annat exempel på föraningar visas i Antigones prolog. Här förebådar Antigone sin egen död i ett samtal med sin syster, Ismene. Antigone välkomnar döden genom att säga att hon hellre skulle riskera sitt liv och dö med heder. Antigone vill göra rätt för sin bror. Hon säger till Ismene att när hon är klar med uppgiften att begrava Polyneices, kommer hon öppet välkomna döden. Den sista litterära anspelningen är anspelningar. I slutet av pjäsen kan Creon inte rädda Antigone, hans son och hans fru. En anspelning görs på gudinnan Nemesis, gudinnan för straff och förbittring. Creon lämnas med ingenting, på grund av hans hårda straff mot Antigone. Creon själv straffas för sina handlingar, och han erkänner till slut sina felaktiga handlingar och erkänner sina fel.


En annan anspelning görs när Antigone skickas till fångenskap i en grotta. Refrängen anspelar på gudinnan Danae. Danae låstes in i ett torn av sin far när profetian sa att hennes son skulle döda honom. Både Antigone och Danae kallades till fångenskap. Antigone anses vara en av de mest kända tragedierna som någonsin skrivits. Pjäsen passar in i kategorin grekisk tragedi. Grekisk tragedi är en av de mer unika kategorierna inom drama. Tragedin innehåller en handling, en tragisk hjälte, tema, diktion, en refräng och glasögon. Sofokles använde dessa sex egenskaper när han skapade Antigone. En av de mer märkbara egenskaperna är refrängen. Refrängen presenteras för publiken i början av pjäsen. Refrängen kommer in för att fira den senaste segern i Thebe.


Här ger refrängen bakgrundsinformation om scenen. Det är tydligt för publiken att Thebe precis har vunnit en strid. I grekiska tragedier är syftet med refrängen att beskriva bakgrundsinformationen om en scen och hjälpa publiken att följa pjäsen. I Antigone gör refrängen just det. En annan viktig egenskap som finns i Antigone är användningen av en tragisk hjälte. Genom hela pjäsen visar sig Antigone som den tragiska hjälten på en mängd olika sätt. I pjäsen är Antigone ren i andras ögon. Men hon är skyldig i Creons ögon. Antigone är villig att göra det ultimata offret, döden, för att göra vad hon anser vara en hedervärd handling mot sin bror.


Antigone får sympati för att hon väljer att stå ensam. Den yngre brodern är full av... Positionen som Antigone har valts inte för att den är lätt att försvara, utan för att den är det rätta att göra. Det fanns inte en tillräcklig anledning att försvara Creon; ingen borde försvara en feg som Creon. Ja, han är en fegis eftersom han fruktade vad hans samtida skulle tycka om han bevisades fel av en kvinna. Således fortsatte han att vara okunnig och gick på vägen till eventuell bestörtning och ruin. Poeten är dock ledsen, hans far är ännu mer skadad av dödsslaget för sin älskade, att han gör saker som om hon fortfarande var där.


Han använder bilder för att uttrycka hur pappan fortsatte att bete sig som om allt var normalt fastän mamman är död. Utöver detta skapar poeten intrycket av sin far på ett sätt som publiken känner empati för... Detta är i huvudsak samma situation, där han vägrar sin egen mänsklighet genom att utöva hat mot sin enda vårdare, sin fru. Som Tolstoj själv sa, man lever efter hur han är älskad av andra, inte efter hur han älskar sig själv. Så frågan är nu, om den här mannen känner stora känslor som vilken annan människa som helst, varför försökte han ta avstånd från känslor tillsammans? Detta korrelerar med hans frus död och förlusten av hans passion.


En älskads slutgiltighet är ett förkrossande slag och närhelst detta händer är tanken att om de aldrig funnits en lugnande tanke. Detta är precis vad som händer med Freders far, genom att föreställa sig sig själv som en kall hjärtlös maskin, skyddar han sig själv från ytterligare känslomässig skada. Detta avstånd är så stort att han bara får full känslomedvetenhet när hans son är på väg att dö. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Antigone Analysis Essay. Antigonanalys Essä ord 5 sidor Öppna dokument.


Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Närliggande dokument Remembrance Hardy Findley Analysis In Remembrance, när Findley återkallar minnen gör det honom ledsen att titta på det förflutna eftersom han förlorade sin farbror eftersom han dog i krig på samma sätt i Black Mirror, Liam känner sig ledsen eftersom han får reda på att hans fru är otrogen på honom länge. Läs mer. Ord: - Sidor: 4. Ivan Ilychs död Analys Han var också fylld av självtvivel om sitt liv när han konfronterades med döden. Ord: - Sidor: 6.

No comments:

Post a Comment